« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
ISPROBAJTE :)

3 koraka za smanjenje stresa

Bilo da se radi o intezivnom, akutnom stresu ili kroničnom stresu koji se godinama nakuplja u tijelu i psihi, važno je pronaći način kako ga procesuirati i kako se opustiti

Naučite kako se riješiti stresa!
Naučite kako se riješiti stresa! (Arhiva)
Više o

stres

,

otpuštanje stresa

Stres nas stvarno ubija, pa bilo da se radi o intezivnom, akutnom stresu ili kroničnom stresu koji se godinama nakuplja u tijelu i psihi, važno je pronaći način kako ga procesuirati i kako se opustiti jer je jednostavno nemoguće izbjegavati ga.

Kako se nositi sa stresom i neutralizirati njegov utjecaj, pročitajte u nastavku. 

Bez multitaskinga - mulititasking je precijenjena metoda. Osim što će rezultirati loše obavljenim poslom na svim poljima, priskrbit će vam velike količine stresa i nimalo zadovoljstva jer se ono nalazi u sposobnosti da posvijestimo sadašnji trenutak, a to ćemo učiniti ako se usredotočimo na ono što radimo. Usredotočit se možemo samo ako radimo jednu stvar, odnosno jednu po jednu stvar.  

Disanje - pravilno disanje pomoći će opustiti napetosti, smiriti živce, opskrbiit mozak energijom  i resetirati vas na svim poljima. Disanje je najbolji način da izađete iz začaranog kruga misli koje vas uznemiruju, vrati vas u sadašnji trenutak i omogući vam da djelujete. Isprobajte ovu jednostavnu vježbu za koju vam je potrebna tek minuta: zatvorite očii brojeći do deset, polako udišući i izdišući. Možete sami sebi u mislima govoriti: "Udah jedan, izdah jedna, udah dva, izdah dva..." i pritom pratite prirodni ritam tijela.

Prioriteti - vi ste jedini izvršni direktor vašeg mozga i tijela i najveći faktor vašeg uspjeha, stoga investirajte u sebe, u svoj mir. Meditacija je jedna od boljih tehnika, no ispočetka može biti izazov. Želite li ovladati ovom tehnikom prvo što trebate naučiti je kako se koncentrirati i kako se opustiti. Počnite s jednostavnim tehnikama disanja, jogom i pronađite načine na koje možete ugoditi sebi.  Šetajte, provodite vrijeme u prirodi, pišite, slikajte, uživajte.  Ako možete prakticirati išta od navedenog svaki dan desetak minuta, za tri ćete tjedna vidjeti prve rezultate.

19.07.2019. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno