« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
ZAPAMTITE!

3 jednostavna savjeta za mršavljenje

Uspješno ćete smanjiti svoj apetit, izgubiti kilograme bez dodatne gladi i ubrzati svoj metabolizam koji čuva vaše zdravlje...

Recept za uspjeh
Recept za uspjeh (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

savjeti

Uz ove savjete za zdravo mršavljenje izgubit ćete suvišne kilograme, i pritom se osjećati odlično. Uspješno ćete smanjiti svoj apetit, izgubiti kilograme bez dodatne gladi i ubrzati svoj metabolizam koji čuva vaše zdravlje.

Izbacite rafinirane šećere i ugljikohidrate - djelomično izbacivanje šećera i ugljikohidrata iz prehrane najvažniji je savjet koji vam možemo dati za uspješno skidanje suvišnih kilograma. Naime, upravo je rafinirani šećer najveći krivac za debljinu, ali i mnoge druge zdravstvene probleme kao što su povišeni kolesterol, bolesti srca, dijabetes, poremećaj hormonalnog sustava te oštećenje jetre. Od šećera se također može stvoriti i ovisnost, što samo još otežava odvikavanje od ove štetne i nezdrave namirnice.

Redovito vježbajte - teško je točno odrediti što je važnije za mršavljenje: pravilna prehrana ili vježbanje. Mogli bismo reći da je upravo to idealna kombinacija za skidanje neželjenih kilograma. Treninzi koji se preporučuju za učinkovito skidanje kilograma jesu takozvani aerobni treninzi. U aerobne treninge ubrajamo hodanje, trčanje, plivanje, veslanje, preskakanje užeta i biciklizam. Svaka od ovih aktivnosti efektno djeluje na sagorijevanje kalorija, topi masnoće, aktivira sve mišićne skupine te samim time djelotvorno uklanja nakupljeno salo.

Uvrstite proteine i povrće - ne treba ni govoriti koliko su proteini važni za naše zdravlje. Osim što imaju velike dobrobiti za očuvanje zdravlja, učinkovito pomažu i pri skidanju suvišnih kilograma. Proteini nam mnogo znače za rast i razvoj, jačanje imuniteta, a ujedno nam daju i dovoljno energije potrebne za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Potrebno ih je konzumirati na dnevnoj bazi, te ih obavezno uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

13.06.2018. 13:02:00
Novi komentar
nužno
nužno