« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana
SAVJETI

2 napitka koje stvarno trebate svakodnevno

Stručnjaci tvrde da nam uključivanje određenih pića u dnevnu rutinu može pomoći da ostvarimo najbolje rezultate

Pijete ga svaki dan
Pijete ga svaki dan (Arhiva)
Više o

zeleni čaj

,

antioksidansi

,

sok od nara

Za početak, važno je znati da je prehrana ključna za pomlađivanje. Dermatolozi i stručnjaci za zdravlje kože tvrde da nam uključivanje određenih pića u dnevnu rutinu može pomoći da ostvarimo najbolje rezultate. Dakle, dermatologinje, dr. Enrizza P. Factor i dr. Erum N. Ilyas, podijelile su dva napitka koja smanjuju upalu te pospješuju proizvodnju kolagena za mladolik i blistav izgled.

Sok od nara - Dr. Factor napominje da smo vjerojatno čuli izreku: "Ono si što jedeš". "Kada je u pitanju koliko dobro vaša koža stari, to je posebno istinito", tvrdi ona. Dodaje da nar i sok od nara imaju "visoka protuupalna ili antioksidativna svojstva" koja mogu "poboljšati elastičnost kože i zaštititi je od oštećenja i preranog starenja". Nar, bogat esencijalnim mineralima, ima potencijal za povećanje proizvodnje kolagena i elastina u koži. Dodavanje više vitamina C prehrani putem nara i soka, može biti učinkovito u sprječavanju nastanka bora, tvrdi Factor. "Konzumacija ove hranjive tvari, zajedno s pijenjem puno vode, zaštitom kože od sunca, nepušenjem i upravljanjem stresom, igra ključnu ulogu kada je riječ o održavanju vaše kože zdravom i mladolikom", zaključila je dermatologinja.

Zeleni čaj - zeleni čaj je umirujući napitak kojim možemo zaključiti dan, a njegovi antioksidativni spojevi smanjuju upalu kože. "Dodavanje zelenog čaja vašoj rutini izvrstan je način da pružite svojoj koži antioksidanse koji mogu pomoći u smanjenju upale i pomoći prirodnom procesu oporavka kože", objašnjava dr. Ilyas za SheFinds. Napominje da se zeleni čaj razlikuje od crnog čaja po načinu pripreme, te je najbolji izbor čaja kada je riječ o razinama antioksidansa. "Zeleni čaj nije u potpunosti oksidiran na način na koji je crni čaj, pa zadržava zelenu boju. Ima veću koncentraciju polifenola, uključujući onaj koji se zove epigalokatehin galat - EGCG", kaže dermatologinja, ističući da su polifenoli zelenog čaja pokazali niz blagotvornih učinaka na kožu, uključujući antioksidativna svojstva.

Dakle, šipak i zeleni čaj, to je to - bit ćete lijepi! ;)

25.08.2024. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno