« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
HURAA :)

13 stvari koje će vam donijeti sreću

Koliko ste puta krenuli s velikim pospremanjem koje je završilo prije nego što je počelo jer niste mogli baciti one stare traperice u kojima ste se išli upisati na faks?

Za sreću ne treba puno
Za sreću ne treba puno (Arhiva)
Više o

sreća

,

savjeti

,

spremanje stana

Za sreću ne treba puno, pa ako imate osjećaj da vas nešto guši, a niste alergični i nemate astmu, možda je vrijeme da napravite generalku života. Šalimo se, naravno, jer prevelik je to zalogaj za ove sparne dane.

Zato krenite od ormara ili ladice pa napravite generalku u vašem domu. Vidjet ćete, odmah se lakše diše, a možda vam se i u glavi poslože neke stvari.

Kako se ne bi dogodilo da, primjerice, nakon par sati stajanja pred gomilom odjeće istu samo presložite i vratite u ormar, donosimo vam nekoliko praktičnih savjeta za učinkovito čišćenje.

U akciju krenite u neku subotu, odmah nakon jutarnje kave i doručka. Pustite glazbu koja vas diže - strogo su zabranjeni molovi, otvorite prozore da uđe sunce i prionite poslu. 

Ovo je lista koja bi vam mogla poslužiti kao karta do urednog stana 

1. Odjeća: Ovdje je situacija kao i u nogometu. Nije neka sreća sjediti na klupi dok drugi igraju. Ako u ormaru imate majica i hlača koje su nekoliko sezona "presjedile na klupi", najbolje je da ih pošaljete u drugi klub - prijateljici, sestri ili nekome kome će dobro doći. Naravno, vodite brigu o tome da je odjeća koju dajete nekome uredna i čista.  Stari i izlizani donji veš bacite, a rasparene čarape iskoristite za poliranje namještaja i brisanje prašine. 

2. Posteljina: Staro pravilo kaže da treba imatu tri garniture posteljine. Jedna je na krevetu, druga u pranju, a treća-rezervna u ormaru. Od onih starih pamučnih napravite krpe za brisanje prozora i laštenje podova. Onu u kojoj ste spavali dok ste živjeli s cimericama bacite. Ako je to baš jako teško, odrežite komadć pa od njega napravite vrećicu za lavandu koju ćete staviti u ormar.

3. CD-i i DVD-i za koje znate da ih više nećete slušati i gledati: Nećete trošiti vrijeme na njih pa nemojte ni prostor. Manje prašine u svakom slučaju.

4. Polomljeni predmeti koji čekaju da ih popravite: Samo vam stvaraju pritisak. Olakšajte si i riješite ih se. Reciklirajte ih ili dajte nekome koga popravljanje opušta.

5. Okrhnuto posuđe: bez obzira je li riječ o omiljenoj šalici, ona izgleda otužno u vašoj vitrini, a prema feng shuiju uzima energiju. Ako vam je baš jako prirasla srcu, fotkajte ju i bok!

5. Vrećice: Ne morate ih baciti, nego nabavite jednu od tkanine (možete ju i napraviti od onih starih plahti) i vidjet ćete da će ove s vremenom nestati.

6. Stari magazini: Ako niste profesionalni kolekcionar, zadržite samo one u kojima je izišao članak o vama :) Ostale možete prodati ili pokloniti.

7. Kutije za pohranu stvari: Ako su suvišne, ne služe svrsi jer vam trebaju onda kutije u koje ćete pohraniti kutije. Dovoljno smo rekli.

8. Kuhinjski pribor i pomagala: Koliko vam ljudi stane u stan? ili možda bolje pitanje, koliko ih stane za stol? E toliko vam treba vilica, noževa, žlica i tanjura. Sve što je više od toga radi gužvu u kuhiniji, a često i u sudoperu. 

9. Krpe i spužvice za čišćenje: Točno odredite koja je za što. Jedna za pod, jedna za stakla, jedna za wc školjku, jedna za lavandin i kadu, jedna za prašinu, jedna za suđe i "truleksica". Sve drugo je višak.

10. Lijekovi i kozmetika kojoj je istekao rok: Ne želite u se i na se stavljati kemikalije za koje ne znate kako se ponašaju i kad su sasvim svježe. Zašto bi se onda kockali s istima nakon onog datuma? 

11. Bočice od parfema: Mirisi jesu okidači za emocije i odmah nas podsjete na dati trenutak. Ali, nije preporučljivo živjet i prošlosti. Pobacajte prazne bočice, a ako se koji put zaželite nekog mirisa, prošetajte do parfumerije i našpricajte se. 

12. Stari telefoni i tehnika: Prvo provjerite da su svi vaši podaci izbrisani pa odnesite u za to predviđeno reciklažno dvorište. Isto napravite s baterijama.

13. Knjige koje vas ne inspiriraju: Skupljaju prašinu na policama i zauzimaju prostor. S njima u antikvarijat.

Eto dali smo vam nekoliko savjeta kako se učinkovito riješiti starih stvari. Samo hrabro krenite u bitku. Zadovoljstvo koje ćete nakon nje osjetiti vrijedi uložene energije! 

28.06.2016. 13:11:00
Novi komentar
nužno
nužno