« Putovanja
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
MA KOJI AVATAR..

10 predivnih mjesta iz bajke koja se nalaze na Zemlji

Unatoč tomu što smo ga već dobrano uništili, još je uvijek moguće na našem planetu pronaći mjesta koja bez srama mogu stati uz bok onima iz mašte

Tunel ljubavi
Tunel ljubavi (Arhiva)
Više o

ekologija

,

putovanja

,

Plitvice

,

turističke destinacije

,

top destinacije

,

najbolja putovanja

,

najljepša mjesta

Vjerojatno ste i sami za vrijeme gledanja megapopularnog "Avatara" u 3D tehnologiji pomislili kako je svijet mašte Jamesa Camerona bolji od svega što možete doživjeti u stvarnom svijetu. Srećom, tomu baš i nije tako. Unatoč tomu što mi ljudi imamo dugu povijest uništavanja našeg jedinog planeta, još uvijek na njemu postoje mjesta koja svojom ljepotom bez srama mogu stati uz bok onima iz mašte. Pogledajte neka od njih.

1. Tunel Wisteria, Japan

Ovaj se tunel apsolutno nadrealnog izgleda nalazi u botaničkom vrtu Kawachi Fuji u japanskom gradu Kitakyushu. Vrt svoju ljepotu može zahvaliti endemskom drveću koje cvjeta u predivnim nijansama ljubičaste, ružičaste i bijele boje.

2. Cinque Terre, Italija

Cinque Terre je naziv za pet naselja u ligurskom priobalju Italije: Monterosso al Mare, Vernazza (na slici), Corniglia, Manarola i Riomaggiore, a doslovno znači „Pet zemalja". Obala, pet sela i okolna brda su dio Nacionalnog parka Cinque Terre. Ovaj je kraj jedan od najpoznatijih i najprepoznatljivijih na Mediteranu i vrlo je popularna turistička destinacija.

3. Hotel La Montaña Mágica, Čile

Ime mu u prijevodu znači „magična planina", ovaj je jedinstveni hotel u svijetu oblikovan tako da podsjeća na planinu sa čijeg se vrha slijeva slap. Nalazi se unutar zaštićenog parka prirode Huilo Huilo.

4. Nakrivljena šuma, Poljska

Ova se neobična šuma nalazi pored gradića Now Czarnowo u Poljskoj. U šumarku koji je inspirirao brojne priče za djecu nalazi se četristotinjak stabala, a posađen je početkom 30-ih godina prošlog stoljeća.

5. Tunel ljubavi, Ukrajina

Gigantska stabla okružuju ovaj stari željeznički tunel u gradiću Klevanu, u zapadnoj Ukrajini. Ovo magično mjesto od milja se naziva „Tunelom ljubavi" zbog činjenice da je vrlo popularno okupljalište zaljubljenih parova. Ne možemo reći da nas to čudi.

6. Plava laguna, Island

Unatoč tomu što je laguna plod ljudskih ruku, toplina kojom se grije voda u gejzirima nastaje uslijed vulkanske aktivnosti na otoku. Izvor je posebice predivan kad padne snijeg, čineći cijelu sliku potpuno nestvarnom.

7. Ledeni kanjon, Grenland

I ledeni su kanjoni na Grenlandu nastali uslijed vulkanske aktivnosti, kada je vrela voda iz dubina isklesala procijep u ledu.

8. Morska piramida, Tihi ocean

Visoka čak 562 metra, Ballova piramida najviša je takva geološka formacija na svijetu, a zapravo je ostatak vulkana koji se formirao prije 7 milijuna godina. Nalazi se usred Tihog oceana.

9. Veliki koraljni greben, Australija

Ovaj je koraljni greben najveći na svijetu, a toliko je velik da ga se bez problema može vidjeti i iz svemira. Popularan među roniocima i turistima, Veliki koraljni greben dom je čitavom nizu endemskih biljnih i životinjskih vrsta.

10. Nacionalni park Plitvička jezera, Hrvatska

Svaka lista najljepših mjesta na svijetu nezamisliva je bez naših Plitvica. Najstariji nacionalni park u jugoistočnoj Europi, ljepotu i magičnost ovog mjesta nemoguće je opisati bilo komu tko tamo sam nije otišao.

Pratite Metro portal na Facebooku Twitteru.

14.09.2012. 09:34:00
Novi komentar
nužno
nužno