« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
Savjeti

10 kratkih a slatkih trikova za čišćenje

Koristite cimet kod usisavanja ili lak za kosu za skidanje mrlja.

Kako lako očistiti kuću
Kako lako očistiti kuću (Pexels)
Više o

savjeti

,

čišćenje

,

trikovi

Čišćenje - nikome omiljena razonoda. No ako mu već moramo posvetiti vrijeme, mogli bismo to učiniti na najpametniji mogući način, koristeći nekoliko trikova koji će nam pomoći da posao obavimo brže i efikasnije. 

Pogledajte popis naših kratkih i slatkih trikova i javite nam koji vam je omiljeni:

1. Pospite šalicu sode bikarbone po dnu perilice posuđa i poprskajte ocat po sodi pa uključite perilicu. Nakon što ciklus pranja završi, neće biti ni traga masnoćama ili neugodnim mirisima.

2. Žute mrlje s kade skinite grejpom i solju. Nanesite sol na grejp koji ste prerezali na pola i istrljajte njime mrlje.

3. Napunite malu posludicu mješavinom limuna i vode u jednakim omjerima pa zagrijavajte u mikrovalnoj pećnici do 5 minuta. Dio tekućine će ispariti i omekšati mrlje na stjekama mikrovalne pećnice koju nakon toga možete obrisati suhom ili vlažnom krpom. Riješit ćete se i mrlja i neugodnih mirisa.

4. Ulijte vodku u bocu s raspršivačem i poprskajte madrace kako biste uništili bakterije i spriječili stvaranje neugodnih mirisa. Prije nego što stavite plahte i spremite krevet, ne zaboravite ostaviti madrac da se osuši. 

5. Posipajte po podu 3 žlice cimeta i onda ih usisajte. Cimet će se zagrijati u usisavaču i širiti ugodan miris cijelo vrijeme usisavanja.

6. Poprskajte mrlju od ruža za usne lakom za kosu pa ostavite da djeluje do 10 minuta. Nakon toga mrlju nježno tapkajte mokrim ručnikom da skinete najveći dio boje, a ostatak će se bez problema oprati u perilici.

7. Ako vam se lak za nokte prolio po tepihu, jednostavno tapkajte po mrlji ručnikom umočenim u medicinski alkohol.

8. Masnih mrlja na posteljini riješit ćete se tako da najprije u njih utrljate brašno koje će upiti višak masnoće, a onda tkaninu operete u perilici.

9. Skinite mrlje od sapuna sa kupaonskih površina tako da ih pospete tankim slojem sode bikarbone i ostavite nekoliko minuta da se otope.

10. Mrlje od vodenog kamenca sa slavina očisti ćete tako da ih istrljate limunom. Možete iskoristiti kriške koje su vam ostale nakon čišćenja mikrovalne pećnice.

 

Piše: Andrea Holi
25.09.2017. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno