« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

Kako ured pretvoriti u mjesto na kojem ćete s guštom boraviti

Ured - taj komadić prostora koji vam je dodijeljen, možete i trebali biste urediti tako da vam u njemu bude ugodno boraviti.

Neka ured bude mjesto na koje dolazite s veseljem
Neka ured bude mjesto na koje dolazite s veseljem (Arhiva)
Više o

ured

,

organizacija

,

urednost

,

sređivanje

Bez obzira volite li svoje radno okruženje ili vam baš nije omiljeno, činjenica je da u njemu provodite jednu trećinu svojeg dana. Možda imate tek malo prostora, a možda sjedite u vlastitom uredu koji je namijenjen samo vama. Kako god bilo, taj komadić prostora koji vam je dodijeljen, možete i trebali biste urediti tako da vam u njemu bude ugodno boraviti. Ako razmišljate o tome kako biste ga mogli promijeniti da se osjećate motiviranije i opuštenije, razmilite o naših nekoliko savjeta o uređenju uredskih prostora.

Postavite na stol ili objasite na zid sliku voljenog člana obitelji i komad umjetnosti. Nama dragi ljudi motivirat će nas na rad, a umjetnost (slika, reljef...) će pomoći stvoriti opuštenu atmosferu.

Postavite manju svjetiljku na stol. Ako svjetlo uvijek dolazi iznad nas, to nam postaje zamorno za oči i koncentraciju.

Dodajte boje svojem radnom mjestu tako da postavite na stol neki predmet crvene, ljubičaste ili narančaste boje.

Dodajte mali tepih pod stol. To može biti sasvim jeftini komad tepiha, no važno je da, čak i kad sjedite, pod nogama osjećate mekoću.

Nemojte preskočiti biljke. Biljke pročišćuju zrak i potrebne su svakom domu i uredu. 

Sve papire koje držite na stolu postavite na jednu hrpu i pregledajte ih u isto vrijeme. Što manje nereda držali na stolu, time ćete imati manje distraktora. Sve dodatne potrepštine poput spajalica i fascikli spremite u ladicu.

Stavite u red računalo. I računalo može biti puno nepotrebnih podataka, pa početi morate uklanjanjem nepotrebnih ikona s desktopa. Za pozadinsku sliku odaberite nešto jednostavno i jednobojno kako bi vam ekran bio pregledan. Ne otvarajte ni jedan drugi dokument osim onoga na kojem trenutno radite.

 

Piše: Andrea Holi
03.10.2017. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno