« Film
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
trekkies

Stižu Zvjezdane staze 11!

Sequel ili prequel, film je jednostavno sjajan

Fotografija vijesti
Više o

William Shatner

,

Kapetan Kirk

,

Zvjezdane staze 11

,

Spock

,

Leonard Nimoy

,

Zachary Quinto

,

Chris Pine

,

DeForest Kelly

,

Karl Urban

U revitalizaciji preko četrdeset godina starog serijala Zvjezdane staze, J.J. Abrams znao je da nema ništa važnije od dobrog odabira glumaca za posadu USS Enterprise. I dok je potraga za glumcima koji moraju preuzeti neke od najpoznatijih uloga u svijetu filma i televizija bila zahtjevna, zapravo je bila ništa prema riziku koji su preuzeli glumci prihvaćanjem uloga.

Kako bi što bolje ušao u ulogu Spocka, Zachary Quinto imao je na raspolaganju najbolji mogući izvor na samom setu: Leonarda Nimoya, originalnog Spocka, koji se također pojavljuje u filmu. „Bio je toliko dostupan, pun podrške i otvoren na sva moja pitanja, a većina od njih je zapravo imala više veze s utjecajem te uloge na njegov život", kaže Quinto.

Ono što ga je najviše iznenadilo bilo je vrijeme koje je proveo na jednom malenom, no vrlo značajnom aspektu Spockovog lika. „Toliko sam vježbao da bih usavršio vulkanski pozdrav da me još boli ruka", sjeća se Quinto. „Zalijepio bih mali prst i prstenjak zajedno selotejpom i vozio se tako po Los Angelesu jer isprva nisam mogao to napraviti kako treba."

No, dok je Quinto imao mogućnost druženja sa svojim prethodnikom, Chris Pine mogao se samo natjecati s veličinom Williama Shatnera (nisu se sreli sve do prije dva tjedna na jednoj dobrotvornoj večeri). Pine tvrdi kako mu je zapravo bilo drago što nije imao originalnog kapetana Kirka u blizini. „Neću lagati, ljubomoran sam na Zacharyjevo odnos s gospodinom Nimoyem", kaže Pine, „No, znao sam da bih, u slučaju da sam imao gospodina Shatnera i njegovu karizmu na setu, imao velikih problema u stvaranju uloge."

John Cho, koji je naslijedio ulogu Sulua od Georgea Takeija, imao je također puno posla u građenju lika. „On ima taj veličanstveni glas, i postao je ikona kao osoba i glumac", objašnjava Cho. „Sviđala mi se ideja da ga imitiram, no na kraju sam odustao od toga."

Karl Urban osjećao se dvostruko odgovoran, jer je osim toga što je glumac i dugogodišnji fan Zvjezdanih staza. DeForest Kelly je kao Bones McCoy bio sjajan, a Urban se nije razočarao svojim dijelom posla. „Bilo je prilično ludo biti na zapovjednom mostu Enterprisea i govoriti neke od legendarnih rečenica", kaže Urban. „Moj je zadatak bio prepoznati i iskoristiti duh i eseciju sjajnog posla koji je obavio DeForest Kelly i provući to kroz svoju ulogu. Bilo je puno trenutaka kada nisam bio siguran što moram reći, toliko je bio dobar da sam gledao samo njega."

Piše: Ned Ehrbar/MWN Los Angeles
06.05.2009. 23:17:51
Novi komentar
nužno
nužno