« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca

Zračna avantura moćnog Mini Coopera

Nije ova godina u znaku 50. rođendana Barbie, prošlo je isto toliko od kada je prvi Mini ugledao ceste.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (MWN)
Više o

Mini Cooper

,

Mini Cooper cabrio

,

kabrioleti

,

auto test

U jubilarnoj 2009. godini mnogi fanovi Minija diljem svijeta imaju prilike uživati u novim izvedbama BMW verzije ili u originalnoj - a novoj, brzoj i slatkoj 'makini'. No tu je i Mini kabriolet, najnoviji proizvod radionice Cooper. Kada je prvi Mini kabriolet stigao u trgovine nisam mogla odoljeti te sam otišla na malo epsko putovanje od Seville do Londona. Cijelim putem upijala sam ljubomorne poglede bilo da sam prolazila pokraj hipi festivala, noćnih klubova, luksuznih hotela, autoservisa ili prenapučenih plaža Španjolske i Francuske. Savršen za Mini avanturu: udoban, snažan, čvrst i pouzdan, i s taman dovoljno mjesta za sve haljine i cipele koje trebaju za odmor u stilu 'Seks i grada' dviju prijateljica.

Karakteristike0-100 km/h: 9.8 sec
Najveća brzina: 198 km/h
Snaga: 120 bhp
Motor: 1.6 litre
Potrošnja: 5.4 litres/100km
Emisija plinova: 137 g/km

Pitate se ima li u Mini cabrioletu mjesta za oduševljenje? Za to su se pobrinule verzije sporty Cooper, Cooper S i John Cooper Work u kojima dolazi ovaj limeni ljepotan.

Novi Mini nije mnogo eksperimentirao s već dobro poznatom formulom originala, tek nešto duži, ali manji i svjetliji. Vidljivost zadnjeg dijela nešto je poboljšana no ipak ne i sjajna kroz stražnje staklo i prtljažni prostor od 125 litara. Osim toga ostale karakteristike dozvoljavaju vrhunski užitak vožnje posebice mjenjač sa šest brzina.

Model je mnogo snažniji od starije inačice no i mnogo ekonomičniji i ekološki osviješten s opcijom auto-stop u trenucima kada motor ne troši efikasno snagu.

Za zatvaranje krova potrebno je samo 15 sekundi pri brzini od 32km/h kada putujete kvartovima u kojima rado kradu automobile. Odlični noviteti uključuju klimatiziran pretinac za rukavice i 'Mini Always opet timer', dodatak koji služi mjerenju vremena koje ste proveli vozeći se sa spuštenim krovom.  

Možda je nešto skuplji od svojih rivala no to je teret kvalitete – sa sličnim Fiatom 500 kabrioletom gotovo da je neusporediv. Iz Minija očekuju kako neće biti problema s prodajom novog modela jer je Mini jedina kompanija koja u prošloj godini nije smanjila prodaju svojih automobila. (obradila Danijela Miklec)

Cijene MINI Cooper Cabrio:
Finska             Euro 30,300
Švedska           213 000 skr
Brazil              nije dostupan
Kanada           $29,950
Portugal          Euro 26,900
Nizozemska          Euro 27,405
Rusija            1 123 500 Rub

Piše: Piše: Emma Forrest, MWN
31.03.2009. 11:14:07
Novi komentar
nužno
nužno