« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Počinje prodaja najjeftinijeg vozila na svijetu

Nano stiže u trgovine, a 'kapara' iznosi čak šest dolara

Više o

Tata Nano

,

nano prodaja

Najjeftiniji automobil na svijetu Tata Nano kreće u prodaju u četvrtak, a njegov proizvođač indijski Tata Motors i prodavači uvjereni su da će potražnja za njim biti snažna.

Predbilježbe za sportsko vozilo koje oblikom podsjeća na gumeni bombon počele su kod ovlaštenih zastupnika Tata Motorsa i u trgovinama u vlasništvu te kompanije diljem Indije.

Glasnogovornik Tata Motorsa kazao je za AFP da je od prošlog vikenda trgovcima prodano oko 51.000 obrazaca za predbilježbu po cijeni od 300 rupija (šest dolara). "Spremni smo za početak poslovanja", dodao je.

Budući kupci moći će također rezervirati vozilo preko interneta putem obrasca koji će stajati 200 rupija, što je prvi oblik prodaje te vrste u Indiji.

Osnovni model Nanoa stoji samo 100.000 rupija (2.000 dolara) a predstavljen je uz veliku pompu prošlog mjeseca. Tom je prilikom predsjednik Tata Motorsa Ratan Tata kazao da će novo vozilo označiti pravu revoluciju u putovanju za milijune Indijaca.

"Očekujemo snažnu potražnju u većini trgovina", kazao je Dennis Rankine, menadžer prodaje Wasan Motorsa, jednog od vodećih trgovaca Tata Motorsa.

Najjeftinija izložbena cijena Nanoa je 112.735 rupija ali se može nabaviti direktno iz tvornice, bez poreza, za 100.000 rupija. (hina/metro-portal)

09.04.2009. 11:10:58
Novi komentar
nužno
nužno