Znate li kako treba izgledati hladnjak - iznutra?
Nije samo do toga da izgleda uredno, čini se kako postoje itekako opravdani razlozi da već danas napravite preraspodjelu svojih namirnica
![Ne trpajte bezveze Ne trpajte bezveze](http://metro-portal.hr/img/repository/2010/03/medium/shutterstock_hladnjak.jpg)
Hladnjak je vjerojatno jedan od najgenijalnijih izuma svih vremena, iako je podcijenjen i uzimamo ga zdravo za gotovo - no kako bismo inače imali uvijek dovoljno razne hrane na dohvat ruke?
No, i tu smo lijeni - dođemo s tržnice ili iz trgovine, otvorimo ga i ubacimo ono što smo kupili unutra, nerijetko bez razmišljanja o tome što bi trebalo gdje stajati. Vjerovali ili ne, to je izuzetno važno, pa vrijedi poslušati savjete stručnjaka.
Gornja polica - zapakirane namirnice, lubenica, grožđe, suhomesnati proizvodi i sl... Imajte na umu da je to drugo najhladnije mjesto u hladnjaku.
Srednje police - mlijeko, jaja, skuhani ostaci ručka ili večere, voće i orašaste plodove. Na tom dijelu hladnjaka temperatura je najstabilnija i ima najmanje vlage.
Dno hladnjaka - tu je najhladnije, ali ima i najviše vlage, stoga taj dio rezervirajte za povrće, salatu i namirnice kojima vlaga dobro dođe da ostanu dulje svježe.
Vrata - u vratima hladnjaka, a to je najtopliji dio, čuvajte maslac, mekane sireve na vrhu, a pića u donjem dijelu vrata.
I to je to - hrana će vam duže ostati svježija, a sve će biti optimalne temperature.
Novi komentar