« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
HMM ...

Znanstvenici tvrde da Mjesec nema utjecaja na ljude

Znanstvenici nisu pronašli vezu između broja napada panike i ostalih zdravstvenih problema uzrokovanih psihološkim uzrocima i Mjesečevih mijena

Mjesec nema utjecaja? Mda ...
Mjesec nema utjecaja? Mda ... (Wikipedia)
Više o

oseka

,

nesanica

,

mladi Mjesec

,

Mjesec

,

utjecaj

,

plima

,

napad panike

,

puni Mjesec

,

mjesečeve mijene 2012

Mjesecu se do sada pripisivalo svašta, od utjecaja na mjesečnicu kod žena do nesanice, panike, povećanja broja ubojstava, samoubojstava i sve moguće povezano s promjenama psihičkog stanja.

Kanadski znanstvenici sa Sveučilišta Laval tvrde nakon analiziranja ponašanja gotovo 800 pacijenata primljenih u bolnicu zbog boli u prsima bez zdravstvenog uzroka da su sva ta vjerovanja neutemeljena. 

Znanstvenici nisu pronašli vezu između broja napada panike i ostalih zdravstvenih problema uzrokovanih psihološkim uzrocima i Mjesečevih mijena, bez obzira na činjenicu da je čak 80 posto liječnika i 64 posto medicinskih sestara duboko uvjereno da veza stvarno postoji. 

Štoviše, usporedbom lunarnih kalendara i bolničkih povijesti bolesti, došli su do podatka da napadi panike nisu ništa češći tijekom punog Mjeseca u odnosu na ostale faze, ali priznaju da su ustanovili da su ljudi 32 posto manje tjeskobni tijekom prve Mjesečeve četvrti.

21.11.2012. 21:22:00
Novi komentar
nužno
nužno