« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
ZAPAMTITE :)

Znakovi genijalnosti kod djece

Svaki roditelj misli, barem u nekom trenutku, da mu je dijete pravi mali genijalac, pa evo šest znakova koji će vam potvrditi da ste u pravu

Evo kako ćete prepoznati da vam je dijete stvarno genijalac
Evo kako ćete prepoznati da vam je dijete stvarno genijalac (Arhiva)
Više o

djeca

,

inteligencija

,

znakovi inteligencije

,

nadarena djeca

Djeca su posebna, svako na svoj način, a vjerujemo da nema roditelja koji u barem jednom trenutku nije pomislio da u kući ima pravog malog genijalca.

Kako ne bi ispalo da pretjerujete, evo šest znakova koji će vam jasno dati do znanja da ste stvarno blagoslovljeni malim bistrićem.

Emocije i empatija - nadarena djeca nose se sa složenijim emocijama od prosječne djece koje često ne mogu artikulirati. U tom slučaju meocije se mogu manifestirati kroz fizičke simptome kao što su glavobolja ili bol u trbuhu. Daroviti mališani imaju intenzivne emocionalne veze s ljudima koji ih okružuju i razumiju emocije drugih. Suosjećajni su. 

Fokusiranost - mala djeca su jako znatiželjna, zbog čega im predmet zanimacije samo nakratko zaokuplja pažnju. Napredni klinci imaju tu sposobnost da se usredotoče na nešto i budu zaokupljeni nečim puno dulje od prosječne djece. Neke bebe već sa šest mjeseci mogu s pažnjom gledati slike u knjizi i pratiti okretanje stranica. Mogu prepoznati i pjesmu. 

Gledanje u oči - sve bebe u prvim mjesecima života 'upijaju' okolinu, no one naprednije to čine na poseban način - puno su zainteresiranije za ono što ih okružuje te, ukoliko netko priča one neće samo slušati nego će okretati glavu u smjeru osobe koja govori i tražiti izvor zvuka. Nadarene bebe gledat će u oči osobu koja im se obraća te će brzo naučiti raspoznavato različita lica i glasove. 

Igranje - nadareno dijete uglavnom se igra samo i ne traži društvo. Zabavljaju ga knjige i igračke. Ako mu treba društvo, tražit će ga među starijom djecom i odraslima. Mnoga nadarena djeca su introvertna i običavaju imati tek jednog ili dva prijatelja. 

Perfekcionizam - darovti klinci su nerijetko perfekcionisti pa ako stvari ne idu onako kako su planirali, razočarat će se i izdeprimirati. Stoga ih treba poticati i ohrabrivati. 

Rješavanje problema - nadareno dijete ne odustaje kada naiđe na poteškoću ili prepreku. Ono će se usredotočiti na rješavanje problema i često će isti riješiti na neobičan način. 

06.07.2017. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno