« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
OPREZNO

Znakovi da ćete izgorjeti na poslu

Nekada se ovo stanje definiralo kao stanje vitalne iscrpljenosti, a sada se klasificira kao sindrom rezultiran kroničnim stresom na radnom mjestu s kojim se nije dobro odnosilo

Pazite da ne pretjerate
Pazite da ne pretjerate (Arhiva)
Više o

simptomi

,

burnout

Najčešće ljudi nisu svjesni da im prenatrpanost na poslu loše utječe na privatan život. Burnout ili izgaranje pomalo je zastrašujuća riječ kojom se imenuje ovo stanje. Ipak, teško je utvrditi razliku između običnog stresa i većeg problema. U nastavku možete saznati znakove tzv. izgaranja na poslu. 

Nekada se ovo stanje definiralo kao stanje vitalne iscrpljenosti, a sada se klasificira kao sindrom rezultiran kroničnim stresom na radnom mjestu s kojim se nije dobro odnosilo.

Karakterizira ga:

Koji su znakovi burnouta?

1. Niste uzbuđeni zbog posla

Jedan od najznačajnijih znakova je nedostatak interesa ili entuzijazma za onim čime se bavite. Čak i poslovi koji su vas nekada činili ispunjenim, sada vas potpuno iscrpljuju. U najgorem scenariju, ovaj stav ravnodušnosti može se osjetiti i nakon što završite sa svojim poslom i može negativno utjecati na sve aspekte vašeg života izvan ureda. Jednostavno rečeno, ako se trudite sakupiti čak i trunku entuzijazma za stvari koje su vas nekoć napajale, obratite pozornost.

Ostale znakove pročitajte na blogu zenskisvijet.com

01.02.2020. 13:25:00
Novi komentar
nužno
nužno