« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
VITAMINI, DEPRESIJA...

Zimi žensko lice izgleda 4 godine starije

Manjak sunčevog svjetla kožu čini bijelom ili čak sivom i bez svježine, a pojačava se dojam umornih očiju i podočnjaka ispod njih

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Free Digital Photos)
Više o

zima

,

ljepota

,

podočnjaci

,

make up

Stručnjaci za žensku ljepotu potvrdili su da zimsko razdoblje žensku kožu čini starijom nego što jest. Koža i oči 5.000 žena u dobi između 27 i 60 godina su bile promatrane tijekom ljetnog i zimskog razdoblja i obično je zima "dodavala" još četiri godine na njihovu dob.

Laboratorij AMA iz New Yorka potvrdila je da žene izgledaju starije tijekom kraja i početka godine. Manjak sunčevog svjetla kožu čini bijelom ili čak sivom i bez svježine, a pojačava se dojam umornih očiju i crnih vrećica ispod njih. Manjak vitamina D utječe na izgled kože i dame neminovno izgledaju starije.

Pored manjka sunčeve svjetlosti, depresivno raspoloženje također utječe na izgled kože.

Nedostatak vitamina K je još jedan razlog za dojam da nam je lice umorno, zbog čega su nam oči blago otečene uprkos tome što dovoljno sati spavali.

U ljetnom su razdoblju crne vrećice ispod očiju manje vidljive, jer su nadražene sitne kapilare u tom dijelu lica koje pumpaju krv ispod površine kože i čine da ona izgleda zdravo, a i brončani je ten saveznik u prikrivanju podočnjaka. 

30.01.2012. 21:29:00
Novi komentar
nužno
nužno