« Život
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
PLJAČKA??

Žene za iste proizvode plaćaju više od muškaraca

Cijene bazirane na spolu, poznate kao 'ženski porez' ili 'pink porez', prihvaćeni su fenomen od 1995. godine otkad je studija provedena u Kaliforniji otkrila da žene godišnje plate 1351 dolara više za iste proizvode nego muškarci

Žene će veselo platiti više
Žene će veselo platiti više (Shutterstock)
Više o

cijene

,

žene

,

muškarci

,

ženski porez

,

muški proizvodi

,

ženski proizvodi

Mnogi proizvodi namijenjeni ženama nimalo se ne razlikuju od istih proizvoda na tržištu za muškarce - ali žene ih plaćaju više.

Cijene bazirane na spolu, poznate kao 'ženski porez' ili 'pink porez', prihvaćeni su fenomen od 1995. godine otkad je studija provedena u Kaliforniji otkrila da žene godišnje plate 1351 dolara više za iste proizvode nego muškarci.

Od običnih krema preko raznih proizvoda za njegu tijela, ženski su proizvodi redom skuplji, a čak i kad je nabavna cijena ista, kao u slučaju košulja, kemijsko čišćenje za ženski proizvod koštat će više od iste usluge za muški.

Što je najgore, jednaka je situacija u zdravstvenoj zaštiti gdje su u SAD žene do intervencije Obamine administracije godišnje za istu razinu usluge plaćale ukupno milijardu dolara više od muškaraca. 

11.04.2015. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno