« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
SVEMOGUĆA MREŽA

Žene vladaju Facebookom

Kako popularne društvene mreže utječu na ljudsko ponašanje?

Žene su najčešći korisnici društvenih mreža
Više o

Facebook

,

predizborna kampanja

,

društvene mreže

,

žene faceebook

Žene provode više vremena na ovoj društvenoj stranici, imaju više prijatelja te postavljaju čak pet puta više slika nego muškarci.

S obzirom na veliki fenomen društvenih mreža, nije ni čudo da su se i znanstvenici uhvatili istraživanja ljudskog ponašanja vezanog uz društvene mreže.

Jedan od glavnih razloga zašto su žene na Facebooku je i taj što time žele biti što više u glavama dragih ljudi. Istovremeno muškarcima nije toliko bitno tko koliko misli na njih pa je moguće da su stoga i manje aktivni na društvenim mrežama.

Žene čine 58% Facebook korisnika, 57% ih je na My Space, 64% tweetaju, a jedina mreža na kojoj muškarci drže primat je Linkedin sa 64% korisnika.

Ženama je također bitnije i da im je druga polovica prisutna na mreži te će redovito mijenjati status veze čim se nešto po tom pitanu i promijeni. Također, radije će staviti zajedničku fotografiju nego muška polovica.

Iako su se mnogi bojali kako će općenito porast korištenja društvenih mreža loše utjecati na druženje u stvarnom životu, istraživači su našli da je stvarna situacija potpuno suprotna.

Korisnici Facebooka zapravo imaju puno više prijatelja u stvarnom životu i puno je vjerojatnije da će biti aktivni sudionici društvenog života, uključujući i politiku u što smo se mogli uvjeriti brojnim Facebook prosvjedima u Lijepoj našoj, organizacijom potrage za nestalim riječaninom Alenom Poropatom, te sličnim događajima na kojima je Facebook odigrao važnu ulogu.

S obzirom da je predizborna kampanja započela, bit će zanimljivo pratiti kako će se naši političari nositi sa snagom fejsa.

27.07.2011. 15:39:00
Novi komentar
nužno
nužno