« Život
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
HE HE

Žene više vole pse, a muškarci mačke

Uobičajena podjela na mačkoljupce i pasoljupce više ne vrijedi, jer se ustanovilo da spolovi imaju različite preferencije prema kućnim ljubimcima

Mačke su ipak za muškarce
Više o

psi

,

žene

,

kućni ljubimci

,

mačke

,

muškarci

,

ljubitelji pasa

,

ljubitelji mačaka

Vremena se mijenjaju, pa tako današnji muškarci radije biraju mačku za kućnog ljubimca, dok su psi omiljeniji kod žena, pokazalo je istraživanje jedne američke tvrtke. Brojevi nisu spektakularni, no razlika je nekad bila puno veća - sada 34 posto muškaraca bira mačke, a jedan posto manje i dalje je naklonjeniji psima.

S druge strane, 36 posto žena ima pse, dok je ljubiteljica mačaka točno jedna trećina, kao i muškaraca koji imaju pse.

Ispitanici su usput anketirani o navikama u ponašanju prema kućnim ljubimcima, pa tako četvrtina vlasnika dozvoljava svom kućnom ljubimcu spavanje na krevetu, što je izraženije kod vlasnika mačaka.

Od ostalih zanimljivosti vrijedi izdvojiti da je 48 posto vlasnika kućnih ljubimaca naučilo svoje životinje da spavaju u posebno pripremljenim posteljama koje nisu u spavaćoj sobi. 

Za kraj, veza kućnih ljubimaca i društvenim mreža - korisnici Twittera češće imaju mačke, njih 51 posto, dok korisnici Facebooka češće imaju pse - njih polovina. 

18.04.2014. 16:26:00
Novi komentar
nužno
nužno