« Muškarci
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
ZAPAMTITE

Žene padaju na ovu mušku karakteristiku bez greške

OK, oni koji su malo obdareniji, odmah će pomisliti na svoj ponos, drugi bi se kladili da je ključ u bujnoj kosi, a treći bi dali sve tvrdeći da je u pitanju razvijeno tijelo - ne, nije niti jedno od toga ...

Ako se smije na vaše fore - vaša je
Ako se smije na vaše fore - vaša je (Shutterstock)
Više o

žene

,

smijeh

,

muškarci

,

privlačnost

,

duhovitost

Muškarci bi dali sve da postoji univerzalni recept za privlačenje žena, no uvjereni su da tako nešto jednostavno nije moguće - a ipak, nisu u pravu, barem ako ćemo vjerovati istraživanju objavljenom u stručnom časopisu Evolutionary Psychology koje je objasnilo neke od vječnih dilema kada je riječ o muško-ženskoj privlačnosti.

Dakle, prvi dio testiranja obavljen je na 50 mladih osoba koje su trebale promatrati profile (fotografije i kratke video uratke) 100 nepoznatih osoba te na temelju toga odlučiti koje osobe su im najprivlačnije. Rezultati su dali vrlo jasne odgovore - osobe koje su se najviše smijale i bile duhovite privukle su najviše pažnje.

Nakon toga, drugi dio istraživanja uključivao je 200 muškaraca i žena, slobodnih osoba u dobi od 20 do 30 godina. Svaka od ispitanica trebala je provesti 10 minuta sa svakim od muškaraca iz testiranja te nakon toga odlučiti koji od njih joj je najsimpatičniji i koje osobine su joj se najviše svidjele.

Ma koliko su odgovori bili vrlo različiti, stručnjaci su zaključili kako su muškarci koji su se trudili biti duhoviti dobili najpozitivnije kritike kod žena . Isto tako, istraživanje nije povezalo duhovitost i inteligenciju.

Zaključak istraživanja zapravo je bio vrlo jednostavan - kada muškarac pokušava ispasti duhovit, a žena na njegove pokušaje reagira iskrenim smijehom, velika je vjerojatnost da će ga ona htjeti bolje upoznati. Ako se pak oboje ugodno smiju, velika je vjerojatnost da će se odnos razviti u nešto više.

10.10.2015. 21:30:00
Novi komentar
nužno
nužno