« Žene
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
HE HE

Žene konkurenciju prepoznaju - po glasu

žene koriste svoju boju glasa da bi muškarcima poslale poruku plodnosti i mladosti, na isti način na koji dubok muški glas šalje poruku dominacije i sigurnosti

Visok, mladolik glas je najprivlačniji
Visok, mladolik glas je najprivlačniji (Shutterstock)
Više o

žene

,

muškarci

,

glas

Ženski glas nekad je muškarcima kao zov sirena (a nekad kao nešto puno, puno gore), no zanimljivo je da druge žene takav glas mogu trenutno prepoznati. 

Muškarci kojima su puštane snimke ženskih glasova ocijenili su one s višim tonovima kao najprivlačnije - posebice kada su trebali izabrati favorite za jednonoćnu avanturu.

S druge strane, kad su iste snimke slušale žene, točno su predvidjele koja će se boja glasa najviše svidjeti muškarcima

Ako ćemo vjerovati istraživačima sa Sveučilišta Pennsylvania koji tvrde kako je viši ton glasa kod žena evoluirao da zvuči mladoliko i atraktivno potencijalnim partnerima, gornji nas rezultati ne mogu iznenaditi.

Znanstvenici su zaključili da žene koriste vokalne karakteristike kako bi uočile konkurenciju ili prijetnju njihovoj vezi. Uz to, pokazuju nove informacije o tome kako muškarci biraju, a žene se natječu za partnera. Istraživanje je pokazalo da su žene najviše prijetećim glasovima smatrale one koji zvuče visoko i mladoliko.

Ukratko, žene koriste svoju boju glasa da bi muškarcima poslale poruku plodnosti i mladosti, na isti način na koji dubok muški glas šalje poruku dominacije i sigurnosti. .

05.05.2015. 21:30:00
Novi komentar
nužno
nužno