« Žene
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
STVARNO?

Žene i higijena? Nije baš onako kako mislimo ...

Muškarce se obično optužuje da nisu baš na ti sa svakodnevnom higijenom i iako to možda jest istina, nisu ni žene baš neko cvijeće ...

Većina žena ne tušira se svaki dan
Većina žena ne tušira se svaki dan (DeviantArt)
Više o

higijena

,

žene

,

šminka

,

tuširanje

Žene se percipiraju kao "čišći spol", preciznije, one su uvijek čiste, mirisne i uredne ... ili je to samo privid?

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da se samo jedna od pet žena tušira svakoga dana, a trećina je otvoreno priznala da između tuširanja može proći i po nekoliko dana. 

Nadalje, svaka osma žena ne opere ni zube prije spavanja. Skoro devedeset posto njih zna da i nisu najčistije osobe na svijetu i to bi popravile, ali kriv je nedostatak vremena.

"Što se tiče higijene tijela, mislim da tendencija brige o čistoći lica i tijela na žalost pada. Žene će se danas odlučiti kupiti skupu kremu i skupu šminku i s tom skupom šminkom će bez problema leći u krevet spavati", rekla je Olgica Slavujević, vlasnica wellness centra.

Istraživanje pokazuje kako to radi čak dvije trećine žena. Možda bi na to potrošile koju minutu vremena kad bi znale što čine svom licu.

Danas su standardi higijene mnogo viši nego u prošlosti kad ljudi nisu imali kupaonice i nisu se mogli tuširati svaki dan.  Ipak, brzi ritam života čini to da se te norme mijenjaju. Vlažne su maramice kod mnogih zamijenile sapun i vodu, a parfem služi za maskiranje

Radnici u zdravstvenim ustanovama stalno ističu kako je higijena građana na niskim granama, a najviše razloga za kukanje imaju ginekolozi. No kako je istraživanje provedeno samo na ženama, muškarci su se sa svojim prljavim navikama ovaj put izvukli.

18.09.2016. 21:35:00
Novi komentar
nužno
nužno