« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
velika pogreška

Ženi usađeno krivo dijete

POGLEDAJTE VIDEO - Trudnica će na svijet donijeti dječaka koji nije njen, jer joj je greškom stavljen tuđi embrio

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (You Tube)
Više o

umjetna oplodnja

,

Carolyn Savage

,

tuđe dijete

,

rizik umjetna oplodnja

Noćna mora svake majke postala je stvarnost za 40-godišnju Amerikanku. Nakon devet mjeseci trudnoće i velikog veselja zbog prinove, Carolyn Savage će ostati bez svog tek rođenog djeteta.

Dječak, koji će za dva tjedna doći na svijet, pripasti će svojim pravim roditeljima, jer je u klinici za umjetnu oplodnju došlo do velike pogreške - zamjene embrija.

Šokantnu vijest Carolyn i njen suprug primili su još u siječnju, odmah nakon što su liječnici primijetili što su učinili.

„Mislila sam da je to samo šala. Postala sam histerična i nisam mogla vjerovati što mi se događa", izjavila je trudnica za američku televiziju.

Bračni par iz Ohia već ima troje djece - dva dječaka začeta su regularnim putem, a 18-mjesečna djevojčica umjetnom oplodnjom. Četvrto dijete trebalo je biti kruna obiteljske sreće, da u klinici nije došlo do nevjerojatne pogreške.

Iako su liječnici Carolyn ponudili mogućnost da pobaci tuđe dijete, ona se odlučila nositi sa situacijom, spremna da će ga nakon devet mjeseci predati u ruke drugog para.

Planirano je da dječak na svijet dođe carskim rezom, nakon čega će se Carolyn i njen suprug kratko pozdraviti s djetetom, a neizvjesno je hoće li se kontakt nakon rođenja nastaviti.

„Ne želimo se nabacivati biološkim roditeljima. Upoznali smo se, jako su dragi i za mene je najvažnije da dijete izraste u zdravu i sretnu osobu", rekla je Carolyn.

Nesretan bračni par ne namjerava odustati od sna o velikoj obitelji. Pošto Carolyn iz medicinskih razloga više ne može zatrudnjeti, toliko željeno četvrto dijete vjerojatno će roditi surogat majka pomoću preostalih zamrznutih jajnih stanica.  

22.09.2009. 18:25:00
Novi komentar
nužno
nužno