objavljeno 22.09.2009. 18:25:00
velika pogreška

Ženi usađeno krivo dijete

POGLEDAJTE VIDEO - Trudnica će na svijet donijeti dječaka koji nije njen, jer joj je greškom stavljen tuđi embrio

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (You Tube)

Noćna mora svake majke postala je stvarnost za 40-godišnju Amerikanku. Nakon devet mjeseci trudnoće i velikog veselja zbog prinove, Carolyn Savage će ostati bez svog tek rođenog djeteta.

Dječak, koji će za dva tjedna doći na svijet, pripasti će svojim pravim roditeljima, jer je u klinici za umjetnu oplodnju došlo do velike pogreške - zamjene embrija.

Šokantnu vijest Carolyn i njen suprug primili su još u siječnju, odmah nakon što su liječnici primijetili što su učinili.

„Mislila sam da je to samo šala. Postala sam histerična i nisam mogla vjerovati što mi se događa", izjavila je trudnica za američku televiziju.

Bračni par iz Ohia već ima troje djece - dva dječaka začeta su regularnim putem, a 18-mjesečna djevojčica umjetnom oplodnjom. Četvrto dijete trebalo je biti kruna obiteljske sreće, da u klinici nije došlo do nevjerojatne pogreške.

Iako su liječnici Carolyn ponudili mogućnost da pobaci tuđe dijete, ona se odlučila nositi sa situacijom, spremna da će ga nakon devet mjeseci predati u ruke drugog para.

Planirano je da dječak na svijet dođe carskim rezom, nakon čega će se Carolyn i njen suprug kratko pozdraviti s djetetom, a neizvjesno je hoće li se kontakt nakon rođenja nastaviti.

„Ne želimo se nabacivati biološkim roditeljima. Upoznali smo se, jako su dragi i za mene je najvažnije da dijete izraste u zdravu i sretnu osobu", rekla je Carolyn.

Nesretan bračni par ne namjerava odustati od sna o velikoj obitelji. Pošto Carolyn iz medicinskih razloga više ne može zatrudnjeti, toliko željeno četvrto dijete vjerojatno će roditi surogat majka pomoću preostalih zamrznutih jajnih stanica.  

22.09.2009. 18:25:00
http://m.metro-portal.hr/zena-nosi-krivo-dijete/22661/