« Žene
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
RAT SPOLOVA

Želite više seksa? Prestanite stalno naređivati vašim muškarcima

Studija je pokazala kako postoji jasna veza između količine odluka koje žene donose samostalno i učestalosti intimnih odnosa u braku

Fotografija vijesti
Više o

seks

,

muškarci i žene

,

problemi u seksu

Unatoč tomu što su djevojke novog milenija obično prikazivane kao jake, nepokolebljive i samosvjesne, žene koje donose sve važne odluke u svom braku i životu imaju znatno lošiji seksualni život od onih koje zajednički sa svojim muževima odlučuju o tim stvarima, rezultat je najnovije studije.

Štoviše, žene koje „nose hlače" u braku u najekstremnijim slučajevima imaju intimne odnose i do 100 puta rjeđe nego one koje smatraju da sve odluke moraju biti plod zajedničkog odlučivanja cijele obitelji - od mjesečnih financija, preko posjećivanja prijatelja i obitelji do dogovaranja pregleda kod liječnika.

Znanstvenici sa škole John Hopkins Bloomberg iz Baltimorea proučavali su žene iz šest afričkih država u kojima su spolne uloge jasno definirane.

Studija je pokazala kako postoji jasna veza između količine odluka koje žene donose samostalno i učestalosti intimnih odnosa u braku.

Zanimljivo, znanstvenici smatraju kako se ovaj fenomen ne događa zbog toga što su dominantne i neovisne žene muškarcima odbojne, kako bi se moglo pomisliti, već zbog toga što samosvjesne žene nesvjesno smatraju kako bi učestalijim seksom izgubile dio kontrole koje imaju u svojem braku.

„Bolje shvaćanje na koji način ženina pozicija u kućanstvu utječe na njezinu seksualnu aktivnost vrlo je važno za razumijevanje i bolju zaštitu ženskih seksualnih sloboda, ali prije konačnih će zaključaka vjerojatno biti potrebno provesti još istraživanja ", zaključuje koautorica studije Carie Muntifering.

22.09.2011. 20:57:00
Novi komentar
nužno
nužno