« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
TO JE JAČE OD NJEGA

Zdravko Mamić bez kontrole i na sudu

Ako želite znati tko na hrvatskoj burzi 'piša stojećki, a tko sjedećki' pravac Maksimir na poduku o čistom zarađivanju milijuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nenad Dugi/Cropix)
Više o

Zdravko Mamić

,

dionice ht-a

,

sudski proces

Izvršni dopredsjednik NK Dinama Zdravko Mamić, u utorak je izašao pred Općinski sud u Zagrebu kako bi se obranio od optužbi za 'torbarenje' dionicama HT-a. Kao i svaki put kada dobije malo medijske ili javne pažnje, Maminjo je i danas pokazao tko je i od čega je sazdan.

Sve je, kako javlja Jutarnji list, počelo neuobičajeno fino i staloženo no, očekivano, Mamić nije izdržao te je pred kraj iznošenja živopisne obrane 'zajahao' govornicu za svjedoke i pustio mašti na volju.

"Bit ovog suđenja je da se vidi tko je bio na kahlici, tko piša stojećki, a tko sjedećki. Bit je da se napravi predstava", pojasnio je Mamić svim neupućenima.

„Ovo je politički progon. Ja sam ozbiljni burzovni igrač. Moji poslovi s dionicama su vrijedni milijune eura. Zar mislite da bih se blamirao za ovako sitne pare? Pa ja sam ljudima svojedobno za dionice Ine dao novac iz svog džepa", tumačio je Mamić, a zatim iz džepa izvukao snop novčanica i s njime pobjedonosno zamahnuo što je suca natjeralo da se primi za glavu.

Nakon izjave da su ljudi „popušili na dionicama HT-a" sudac je Mamića upozorio da pazi na riječi no on je odgovorio kako si ne može pomoći jer je to "jače od njega".

Nakon konsolidiranja 'misli' Mamić je u nastavku obrane kako se ne osjeća krivim.

"U klubu su me pitali jer znaju da igram na burzi, a ja sam ih spojio s mojim čovjekom da im pomogne. Tužiteljstvo želi poslati poruku, a samo će oštetiti proračun", objasnio je Mamić raniju tvrdnju o političkom progonu.

Na kraju je ipak i nešto korisno izašli iz cijele farse - Mamić je tužiteljici izjavio da mu je "zgadila posao s dionicama" pa ih je sve prodao. Tako će barem burza, ako nitko drugi, biti pošteđeni teatralne elokvencije i govorništva, a isto je očito poželio i sudac kojemu je jedan susret bio dovoljan da osumnjičeniku poruči kako se na idućem ročištu ne mora pojaviti.

17.11.2009. 19:11:09
Novi komentar
nužno
nužno