« Žene
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
CATFIGHT

Zbog nestašice dobrih frajera žene nikad gore jedna prema drugoj

Žene su zbog nedostatka kvalitetnih muškaraca više nego ikad natjecateljski okrenute jedne prema drugima, a frajeri stoje po strani i samo ubiru plodove ove borbe

Slobodnih a dobrih nema puno
Slobodnih a dobrih nema puno (Arhiva)
Više o

žene

,

muškarci i žene

,

ravnopravnost spolova

,

muškarci

Ukoliko ste barem jednom pogledali neki od filmova poput Opasnih djevojaka (Mean Girls) ili Vrag nosi Pradu, bit će vam potpuno jasno da prikazivanje djevojaka i žena kao iznimno natjecateljski nastrojenih prema drugim ženama uopće nije tako rijetko kako bi se na prvi pogled moglo reći.

Profesor Hugo Schwyzer, profesor spolnosti i rodnih nauka na Sveučilištu Pasadena City College tvrdi kako su žene zbog nedostatka kvalitetnih muškaraca više nego ikad natjecateljski okrenute jedne prema drugima.

Ova se bespoštedna borba najbolje očituje na „tržištu" veza i brakova, gdje su žene u zapadnim zemljama zbog nestašice muškaraca sve češće prisiljene na kompromise, dok muškarci mogu birati iz „izloga" kad god požele.

Isto tako, veći uspjeh u školovanju te sve veći postotak žena na najvišim pozicijama u tvrtkama također pomaže ovom bespoštednom međusobnom ženskom natjecanju.

„Pojedinačno, žene nisu žrtve ovakvog razvoja događaja, ali primjetni su sve lošiji odnosi s njihovim kolegicama", tvrdi profesor.

Nažalost, najveći faktor u poticanju ovog natjecateljskog načina razmišljana su upravo mainstream mediji, koji njeguju kulturu koja ženama govori kako su nesavršene i da se neprestano moraju poboljšavati u nečemu, bio to fizički izgled, broj kilograma ili balansiranje obiteljskog i profesionalnog života.

„Moramo početi mijenjati shvaćanje da su žene jedna drugoj najgore konkurentice te prestati njegovati kulturu ljubomore, niskog samopouzdanja i društveno uvjetovanih strahova, tjeskobe i sumnjičavosti. I naravno, natjerati muškarce da počnu snositi dio odgovornosti", zaključuje profesor.

28.11.2012. 15:50:00
Novi komentar
nužno
nužno