« Seks
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
POSTSEKSUALNA DEPRESIJA

Zbog čega neke žene ne uživaju u seksu?

Trećina žena u nekom razdoblju života pati od postseksualne depresije, pa ako vam se partnerica rasplače u krevetu, nije to do vas ...

Nije svima lijepo nakon seksa
Nije svima lijepo nakon seksa (Shutterstock)
Više o

seks

,

orgazam

,

dobar seks

,

uživanje

,

postseksualna depresija

,

postkoitalna depresija

Ako vam se partnerica rasplače nakon seksa, ne morate odmah pasti u depresiju i pomisliti da ste upravo vi i vaša "vještina" krivi za to. Naime, vaša je partnerica možda u razdoblju života kada pati od postseksualne depresije koju ima svaka treća žena.

Uobičajeno je da se nakon seksa osjećate zadovoljno i opušteno, no ukoliko imate postseksualnu depresiju, tako ćete se i osjećati - nemirno, tjeskobno, melankolično.

Kako to područje do sada nije bilo predmet prevelikog znanstvenog interesa, prilično je neistraženo pa se ne zna pravi uzrok tog stanja, no ono što je u ovom istraživanju ustanovljeno jest da takvo stanje ne mora nužno imati veze s partnerom.

Za sada se pokazalo i da nema jasne veze između takvog ponašanja i seksualnog zlostavljanja u nekom periodu života, pa znanstvenici pretpostavljaju da postoje i drugi uzroci, a jedan od njih bi mogle biti biološke predispozicije.

10.11.2012. 16:36:00
Novi komentar
nužno
nužno