« Seks
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ŠAPUTANJA NA JASTUKU

Zbližite se razgovorom nakon seksa

Nakon tjelesne aktivnosti u krevetu najbolje je da se počnete opuštati govoreći i pokazujući jedno drugom koliko se volite

(Dreamstime)
Više o

sex

,

seks

,

komunikacija

,

ljubavni odnosi

Većina partnera zna što reći kako bi svoju drugu polovicu odvukla u krevet. No, ono što većina parova često zanemaruje je važnost komunikacije i nakon seksa koja ih može još više povezati. Prema mišljenju stručnjaka, važno je opustiti se nakon tjelesne aktivnosti, a najbolji način za to je razgovor. Dr. Amit Aggarwal, seksolog iz Mumbaija, kaže da je najbolje da ljubavnici usmjere pozornost na one stvari koje najviše vole jedno na drugome.

Osim toga, idealno je i razgovarati i o izvedbi, seksualnim željama, izražavanju ljubavi, itd. Dakle, evo što savjetuju stručnjaci:

Izvedba. Mudro je razgovarati o tome što vam se svidjelo, a što nije tijekom seksa. To će vam olakšati dušu, a istovremeno će vam pomoći da se poboljšate (i partner također) u krevetu. Naravno, važno je ne pretjerati s analizama. I nipošto ne smijete uspoređivati partnera s nekim drugim! Nađite diskretan način da kažete što vam se nije dopalo i budite izravni oko onoga što va se jako sviđa.

Brzi nastavak. Dok još traje seksualno raspoloženje, sjajno bi bilo razmišljati o još jednom seksu na brzaka. Razgovarajte o toj opciji i na taj će vam se način strasti ponovo probuditi. A postat ćete i povezaniji s partnerom. Opet, naglasite što vam se zaista dopalo tijekom seksa prije kako bi vaš partner znao na što se fokusirati i kako ne bi ponavljao ono što vam se nije svidjelo.

Fantazije. Nakon znojenja u krevetu i potpunog zadovoljstva, ne bi bilo loše pričati o fantazijama. Seksualnim, naravno. Iskoristite te trenutke strasti i uzbuđenja nakon seksa kako biste izrazili skrivene želje; vrlo je vjerojatno da će vas partner pažljivije slušati i uzeti rečeno u obzir. Stručnjaci se slažu da su minute nakon spolnog čina najbolje za takve razgovore.

Tijelo. Ne zaboravite da vaš partner (bilo ženski bilo muški) voli da ga se cijeni, i to ne samo zbog seksualne izvedbe već i zbog izgleda. Savršen trenutak da pohvalite partnerovo tijelo je nakon seksa. Govorite o divnim osjećajima koji vas prožimaju dok ga dirate, gledate, a nije na odmet dobaciti i koju „zločestu" seksi primjedbu o njenim oblinama ili njegovoj pozadini.

Izjavljivanje ljubavi. Iako ste partneru već tisuću puta rekli da ga volite, te riječi imaju posebnu čar odmah nakon seksa. Bilo da se radi o riječima ili gestama, izrazi ljubavi najupečatljiviji su nakon spolnog čina.kad ste završili sa seksom, slatka šaputanja na jastuku samo će poboljšati stanje u kojem se oboje nalazite. Činjenica je da mnogi parovi nakon seksa jednostavno zaspu zanemarujući činjenicu da jedan od njih možda baš u tom trenutku žudi za maženjem i dodirivanjem. Ne propustite iskoristiti ove trenutke da kažete i pokažete jedno drugome koliko se volite i koliko vam je stalo do partnera.

16.02.2010. 08:58:23
Novi komentar
nužno
nužno