« Glazba
objavljeno prije 3 godine
EPK

Završni koncertni maraton projekta EPK u Rijeci

Maratonskim nastupom riječkih bendova pod nazivom "EPK, ciao, ciao, ciao!" u petak navečer bez publike, s prijenosom putem društvenih mreža obilježena je završnica projekta Europske prijestolnice kulture

Rijeka 2020
Rijeka 2020 (Arhiva)
Više o

Rijeka

,

EPK 2020

,

završni koncert

Zbog epidemioloških mjera, publika nije mogla biti na koncertu, ali je mogla pratiti događanje od 19.30 do 23.30 sati putem video streama.

Uz nastupe grupa The SIIDS, My Buddy Moose, Borisa Štoka, grupa En Face, Grad, Nena Belana & Fiumens i Leta 3 priređeni su razgovori s brojnim akterima EPK projekta koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi različitih programa tijekom 2020., ali i u pripremnim godinama. 

Projekt Europske prijestolnice kulture 2020. godine je Rijeci i irskom Galwayu zbog pandemije covida-19 produljen na razdoblje do 30. travnja 2021. Koncerti u sklopu "EPK, ciao, ciao, ciao!" održani su u Exportu.

Uoči snimke maratonskog koncerta, u subotu, 1. svibnja, na HRT-HTV3 od 20.05 sati prikazujemo posebnu emisiju EPK Rijeka 2020 - Što nam je ostavila.

- Sve je započelo bukom bušilica i brusilica, te osvijetljenim lučkim dizalicama kao počast onome što je u proteklih stoljeće i pol oblikovalo Rijeku kao lučki industrijski grad, ali i kao posveta radničkoj klasi koja je stvarala modernu Rijeku, ističe urednica emisije Ivana Antunović Jović.

Ubrzo nakon glasnog otvorenja manifestacije EPK Rijeka 2020 cijeli svijet se pa i nova prijestolnica kulture suočavaju s pandemijom, zatvaranjem, socijalnom distancom...

- Dan nakon što Rijeka više ne nosi titulu Europske prijestolnice kulture u studiju ćemo pitati direktoricu tvrtke Rijeka 2020 Irenu Kregar Šegota i pročelnika Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivana Šarara što nam je EPK ostavila u nasljeđe, najavljuje Antunović Jović.

01.05.2021. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno