« Glazba
objavljeno prije 3 godine
NAJAVE

Mark Mrakovčić u CirkoBalkana šatoru

U srijedu, 5. svibnja, šator CirkoBalkane opet otvara svoja vrata i diže svoje zidove, predstavljajući Marka Mrakovčića, ime koje se već dugi niz godina provlači domaćom alternativnom glazbenom scenom

Šator je spreman...
Šator je spreman... (Arhiva)
Više o

CirkoBalkana

,

Mark Mrakovčić

Naravno, najvjerniji pratioci scene znaju da je Mark Mrakovčić zagrebački glazbenik i producent koji je do sada surađivao s velikim brojem glazbenika (Lovely Quinces, Mašinko, Them Moose Rush, Irena Žilić, Punčke, Alejuandro Buendija...), a prije malo manje od godinu dana objavio je svoj debitantski album pod imenom "Breeding Black Sheep".

Izdan za etiketu Dostava Zvuka, album je izazvao opće oduševljenje i pobrao izvrsne recenzije, a kako i ne bi kad ga je Mrakovčić marljivo klesao dugi niz godina, od glazbe i teksta, do snimanja, produkcije, miksa i mastera.

Osim dobrih reakcija slušatelja, "Breeding Black Sheep" nominiran je za Porina kao najbolji album alternativne glazbe te je bio u konkurenciji za čak tri kategorije Rock&Off nagrade. Budući da je nastajao u širokom rasponu godina, album predstavlja svojevrsni presjek dijela Mrakovčićeva života, sadržavajući osam pomno odabranih pjesama, dok se ostale, uz nekoliko novih, čuvaju za sljedeći.

U kombinaciji s novim pjesmama, Mark Mrakovčić u Močvaru dolazi predstaviti "Breeding Black Sheep" za čiju promociju je okupio bend koji čine Tony Mrakovčić na bubnjevima, Ivica Antunović (Naranča) na basu i Anja Tkalec na gitari, etablirani glazbenici, pronađeni i uvježbani za vrijeme lockdowna, koji su svaki na svoj način album nadogradili pravim bendovskim zvukom.

Facebook event 

01.05.2021. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno