« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
FW

Završio prvi Fashion Week Rab

Fashion Week završio je prvi ljetni izlet na otok Rab sjajnim predstavljanjem hrvatskih dizajnera

Fashion Week Rab
Fashion Week Rab (FWZ)
Više o

Ines Zrnc Gregorina

,

Marina Prevolšek

,

Artiđana

,

Lucija Myšičkova

,

Marta Buzolić

,

svinjske nogice

,

ZET HŽ

,

Thomas muster

,

Under the bridge

Fashion Week održan je na rapskim Bobotinim stepenicama koje su tijekom zadnja dva dana bile obojane u ljetne boje mora i sunca sinoć se predstavilo osam dizajnera dizajnera. Tako smo imali prilike vidjeti kolekcije Artiđane, Ines Zrnc Gregorine, Tomislava Bahorića, Marte Buzolić, Lucije Myšičkove, Tonija Rica, Marine Šičić Oštrović i Marine Prevolšek.

Artiđana se predstavila sa nosivom kolekcijom laganih ljetnih materijala crno- bijele i crveno- bijele boje. Vidjeli smo kombinacije haljinica, kombinezona sa dimijama, odličan nakit i zanimljive bijele torbe.

Ines Zrnc Gregorina jedina je prikazala kolekciju za jesen-zimu koju je prije mjesec dana pokazala na Fashion Week-u Zagreb. Ines je pokazala tretirani traper kao temeljni materijal te ga je upotrijebila u svim bojama, oblicima i varijacijama, a rezultat je jedna odlična kolekcija.

Tomislav Bahorić predstavio se sa odličnom muškom mini kolekcijom te iznio svoju interpretaciju današnjeg modernog muškarca. Tomislavov muškarac ipak nosi hlače koje odlično idu sa na prvi pogled jednostavnim majicama, a uz njih  kombinira velike torbe koje se sjajno slažu u kontrastu sa laganim ljetnim materijalima koje koristi i većina dizajnera koje smo imali prilike vidjeti na Rabu.

Marta Buzolić pokazala je svoju kolekciju haljina koji se modificiraju u kupaće kostime i koje se savršene za brojne gospođe i gospođice koje nikad ne znaju hoće li završiti na plaži ili na nekom ljetnom party-u.

Dizajnerica Lucija Myšičkova nastavila je iscrtavati svoje materijale te nam je prikazala ljetnu kolekciju koja je dostupna svakome. Kupaći kostimi u florescentnim bojama, haljine, topići i lagane dimije u bijeloj boji čine se idealnim izborom za ljeto. Uz ovaj dio kolekcije dizajnerica je predstavila odlična dva crna modela koji su bili čista suprotnost viđenom te su odisali elegancijom i strogoćom.

Toni Rico prikazao je odličnu kolekciju te pritom zabavio sve posjetitelje, njegovi manekeni inspirirani Davorom Gopcem prošetali su u stilu svog idola te pokazali mnoštvo prugica koje dizajner često koristi kao uzorak. Odlični slojeviti modeli, netipična glazba te veseli manekeni podigli su sve gledatelje na noge.

Marina Sičić Oštrović, dizajnerica poznata po korištenju paške čipke odlučila se parodirati jednu od najpopularnijih ženskih serija današnjice, inspirirana Seks i gradom, pokazala nam je kako vidi današnje brojne modne žrtve.

Kolekcija Maion by Marina Prevolšek koju smo također imali prilike vidjeti na FWZ-u prošle sezone odlično se uklopila uz staru gradsku jezgru te zatvorila događanje. Marina je svoju ljetnu kolekciju proširila sa nekoliko vrlo efektnih modela te ponovo mnoge svojim modelima oduševila. 

Cijelo događanje je proteklo u izuzetno opuštenoj atmosferi bez brojnih dodatnih aktivnosti što je ostavilo puno vremena cijelom timu, manekenkama i novinarima za odmaranje i opuštanje. Sve pohvale gradu Rabu koji se pokazao kao jako dobar domaćin te mnoge prisutne iznenadio svojom ljepotom. Fashion Week Rab pokazao je kako je sigurno događanje sa svijetlom budućnošću za koje će se slijedeće sezone zasigurno tražiti karta više.

12.07.2010. 09:06:50
Novi komentar
nužno
nužno