« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci

Iz radionice Chloe Sevigny: Odjeća za prave cure i opake kučke

Visoke cipele, puno kože, zanimljivi uzorci - ako želite izgledati zaista opako i drsko poslušajte savjet istinskih stručnjaka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images/MWN)
Više o

moda

,

dizajn

,

facebook mail

,

hibridni automobil

,

sportaši rekorderi

,

ulazak EU

Zaboravite na uobičajeno predstavljanje. Prošloga mjeseca Chloe Sevigny imala je debi sa svojom laganom međusezonskom kolekcijom na svečanoj ceremoniji u sklopu velikog partyja u Noliti. Umjesto visokih i vitkih manekenki kojima je posao predstavljati modnu liniju (koja se inače vrti oko pet različitih tipova haljina u pet uzoraka među kojima leopardov, točkasti, cvjetni itd.), kolekciju su nosile vrckave prijateljice same Sevigny.

„Obožavam visoku modu, ali ne mogu pogledati u časopis bez napadaja tjeskobe jer svi mi imamo komplekse oko svojeg tijela", objašnjava Sevigny. „Meni je iznimno važno pokazati odjeću na običnim djevojkama i ženama ili čak na samoj sebi jer meni je 35 godina i nemam 50 kila. Puno sam realističnija od modela na pistama."

>> Izgledajte ljepše uz odjeću koja pristaje vašem tijelu

Glumica je Metrou otkrila tajne pronalaska savršenih traperica, svoje dizajnerske planove za budućnost i način za postizanje izgleda 'opake kučke'.

Zašto si odabrala baš tih pet silueta i uzoraka (vidi glaeriju)?

Ne želim da se linija pretvori u nešto ustaljeno. Želim da bude više kao konceptualna linija svake godine. Razmišljala sam kako djevojke iznova i iznova kupuju jedno te isto. Ja to radim, sve moje prijateljice to čine pa sam mislila da, ako pronađeš siluetu koja ti odgovora, ostaneš samo pri takvoj haljini ili suknji. A ove uzorke obožavam još od tinejdžerskih dana.

Tvoja suradnja sa O.C.-jem je vrlo uspješna - jesi li ikada razmišljala o tome da radiš samo liniju Chloe Sevigny?

Ne, to mi se čini prekompliciranim. Trenutno mi sve ide lagano; slažemo se jako dobro. Da trebam raditi za J.Lo ili Sarah Jessicu Parker - nije da ih omalovažavam, sigurna sam da zarađuju milijune dolara, i dobro za njih - mislim da moj brand nema dovoljno prepoznatljivosti da bih mogla ići tako daleko. Više mi ima smisla, a i bolje opisuje i mene i moju karijeru to ako ostane pri indy stilu.

Za čim trenutno žudiš?

Pokušavam pronaći novi par traperica znajući da je to najteža misija za svaku ženu. Moje idealne traperice bile bi marke Levi's i to one koje su nosile Susan Sarandon i Geena Davis u filmu „Thelma and Louise". Opsjednuta sam tom bojom i oblikom. Te 'levisice' će učiniti da svaka guza izgleda sjajno. A ja želim guzu u stilu „Thelma&Louise".

Zašto si se udružila s brandom NaNa cipela iz 90-ih?

Nosim klasične 'NaNaice' već dugi niz godina i uvijek ih pokušavam pronaći na buvljacima. Nazvali smo neke ljude iz tvrtke i oni su pristali. Posljednjih sam godina usmjerena stvaranju izgleda opake kučke - puno kože i visoke cipele. Nešto sam si mislila, 'u redu, haljine su mi nekako curkaste, pa kako od tog izgleda napraviti opake kučke?', a jedan od momaka koji rade u O.C.-u je ispalio 'uz pomoć velikih visina, dušo'. Tako smo cipele učinili vrlo visokima, ali s čvrstim petama. Ja čak ni ne nosim tako visoke cipele.

15.07.2010. 11:34:00
Novi komentar
nužno
nužno