« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
FESTIVALI

Završio je No Sleep

S velikim uspjehom je završeno i treće izdanje No Sleepa, i dalje službeno Najboljeg novog festivala Europe

No Sleep 2022
No Sleep 2022 (Arhiva)
Više o

No Sleep Festival

,

No Sleep 2022.

S velikim uspjehom je završeno i treće izdanje No Sleepa, i dalje službeno Najboljeg novog festivala Europe, koji je proteklog vikenda održan na više lokacija u Beogradu. U godini u kojoj se svjetska glazbena industrija vraća u punoj snazi, festival u produkciji EXIT tima je poslije dvogodišnje pauze opet pokazao kako je Beogradu mjesto uz vodeće gradove poznate po klupskim dešavanjima, kao što su to London, Berlin ili Amsterdam.

No Sleep festival - Thank You video

Povratno izdanje u izvanrednom proljetnom terminu obilježili su nastupi nekih od vodećih imena svjetske elektronske scene, kao što su to techno superzvijezda Nina Kraviz, virtuozni kompozitor Stephan Bodzin i aktualni hit sastav Agents of Time, ali i apsolutne DJ legende kao što su DVS1, DJ Bone, Sebastian Leger i DJ Tennis. Nesumnjivu kvalitetu regionalne scene dokazali su i Tijana T, Kristijan Molnar, Dejan Milićević, Monosaccharide, Layzie i desetine drugih raspoređenih po klubovima širom Beograda.

U maksimalnom kapacitetu ovog vikenda radio je međunarodno hvaljen klub Drugstore, u kojem su za vrijeme festivala održana čak četiri odvojena događaja, od rasprodanih hip-hop partyja do aftera s izvođačima iz Njemačke, Južne Afrike, Francuske i Turske. Radili su punom parom i klubovi 20/44, half, Ben Akiba, Dot i kolosalni Silosi, koji su oduševili nemali broj stranih posjetitelja iz cijele Europe, ali i Azije, Južne Amerike, pa čak i Indije, od kojih su se mnogi vraćali i po treći put!

Osim glavnog glazbenog programa, 48 sati neprekidnog sadržaja ispunila je i sada već tradicionalna No Sleep konferencija, koja je tijekom dva dana u Marsh Open Spaceu okupila brojne posjetitelje i govornike u glazbenoj industriji. Uz širok spektar tema koje utiču na naše živote, posebnu pažnju izazvao je utjecaj pandemije i socijalnog distanciranja na mentalno zdravlje mladih, ali i globalna reakcija na štetnost takozvane „cancel" kulture u javnosti. Predstavljene su i nove mogućnosti upotrebe NFT tehnologije u umjetnosti, dok je najveće zanimanje izazvao panel EXIT the Metaverse, na kojem su najavljene uzbudljive inovacije upravo u festivalskoj industriji.

Osnivač festivala Dušan Kovačević je rekao da EXIT zapravo ulazi u Metaverse kako bi branio i čuvao iskustva uživo. „Naša NFT kolekcija bit će inspirirana i povezana s nekim od najboljih iskustava na i oko festivala. Duboko vjerujemo u to da iskustva u novom univerzumu ne smiju biti zamjena, već samo dopuna postojećeg", dodao je.

Jovan Tišma, jedan od osnivača SolSea platforme i All Art projekta, istakao je značaj ovog koraka za festival: „Drago mi je što je EXIT rano zakoračio u ovo i što možemo eksperimentirati, otkrivati i istraživati zajedno".

Nakon proljetne nadoknade, novo izdanje No Sleep Festivala vraća se već ove jeseni u svom redovitom terminu u studenom, a fanovima će uskoro biti omogućeno i da se prijave za rane ulaznice po najboljoj cijeni. Organizatori najavljuju i razne novitete u odnosu na dosadašnja izdanja.

Ovime je ujedno EXIT tim otvorio svoj ovogodišnji kalendar događaja u kojoj centralno mjesto svakako zauzima EXIT festival na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. srpnja, čiji program predvode Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea i stotine drugih. Prethodit će mu Sea Star 27. i 28. svibnja u Umagu, dok kraj kolovoza i rujna spremaju dva crnogorska događaja - Sea Dance i Ada Divine Awakening.

12.04.2022. 09:30:00
Novi komentar
nužno
nužno