« Život
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
ŽIVILI

Zašto volimo častiti ljude tijekom izlaska?

Sindrom poznat kao djelomični ili potpuni "blackout" je ono zbog čega zaboravljamo koliko smo potrošili

Sljedeća runda je moja!
Sljedeća runda je moja! (Arhiva)
Više o

izlasci

,

prijatelji

,

čašćenje

Koliko vam se puta dogodilo da se ujutro probudite mamurni, a uz to nemate pojma kako vam se to dogodilo i zašto više nemate niti kune u džepu? Na stranu mamurluk i sve one poslane poruke zbog kojih ujutro žalimo, prava je muka izračunati koliko smo novaca potrošili tijekom sinoćnjeg izlaska. 

Bilo je tu aperitiva, boca vina, pa pivo koje smo prijatelju ostali dužni od prošlog izlaska i runda pića koju smo platili zgodnim djevojkama za šankom... Svi smo se barem jednom našli u toj situaciji, da se pitamo na što smo sve sinoć potrošili svoj novac, piše Independent.

Prema tvrdnjama liječnika Setha Rankina postoji nekoliko razloga zbog kojih smo više skloniji trošenju novca kada idemo u noćni izlazak. Sindrom poznat kao djelomični ili potpuni "blackout" je ono zbog čega zaboravljamo koliko smo potrošili.

Osim toga, poznato je da alkoholna pića smanjuju stres i umanjuju naše brige vezane za stanarinu, režije, dugove... Alkohol također utječe i na našu radnu memoriju, odnosno na dio mozga koji je zadužen za procesiranje informacija.

Liječnik Rankin također tvrdi kako se zbog plaćanja rundi pića osjećamo dominatno u grupi, iako mi mislimo da smo isključivo prijateljski raspoloženi.

Alkohol također pojačava impulzivnost koja nas često tjera da potrošimo više i popijemo više.

Stoga - prikočite malo, pogotovo ako idete s kolegama na piće poslije posla...

04.04.2017. 16:32:00
Novi komentar
nužno
nužno