« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
STRAŠNO

Zašto treba izbjegavati kupovni kruh

Ako imate naviku svraćanja do pekare po kruh ili peciva, trebali bi ozbiljno razmisliti da je promijenite jer u kruhu ima svega i svačega

Kupovni kruh je katastrofa
Kupovni kruh je katastrofa (Arhiva)
Više o

kruh

,

domaći kruh

,

kupovni kruh

,

kruh iz pekare

Kruh je namirnica koju rijetki izbjegavaju, no kad pogledamo rezultate najnovijeg britanskog istraživanja, definitivno bi trebalo početi svoj kruh peći kod kuće kako bismo izbjegli sve što nam u njega stavljaju u pekarama.

Naime, kvaliteta kruha u zadnjih je deset godina strašno opala, a tek svaki treći kruh iz trgovine ili pekare nema u sebi ni trunke pesticida ili drugih štetnih spojeva. Istraživači su pronašli barem jedan pesticid u 63 posto uzoraka kruha, a u 17 posto ima dva ili više štetnih spojeva.

>> Koliko kemije ima u kruhu >>

Najgore od svega je činjenica da ove zastrašujuće brojke vrijede i za proizvode s oznakom organske proizvodnje. Takvo brašno zagađeno je pesticidima s okolnih polja ili u skladištenju i pripremi kruha.

>> Kruh i pecivo glavni krivci za prekomjerni unos soli >>

Redovno unošenje pesticida u organizam, čak i u najmanjim količinama, vrlo je štetno za naše zdravlje.

>> Zašto kruh deblja, a špek ne >>

Što napraviti? Nabaviti domaće brašno i mijesiti svoj kruh, a pekare zaobilaziti u širokom luku.

18.07.2014. 09:05:00
Novi komentar
nužno
nužno