« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
STRESNO KOPANJE

Zašto su ženske torbe opasne?

Torbe su nerijetko pune bakterija, nošenje na jednom ramenu šteti kralježnici, a "kopanje po torbi" je stresno

Torbe
Torbe (Facebook)
Više o

zdravlje

,

bakterije

,

ozljeda ramena

,

torbe

,

ženske torbe

Ženske torbe su ili premale pa u njih ništa ne stane ili prevelike pa je u njima nemoguće pronaći željeni predmet bez "prekopavanja". Žene navodno 76 dana u životu pretražuju svoje torbice, a inventivna potraga za novčanikom, ključevima itd. je stresna.

Negdje između straha od gubitka predmeta i hektike javlja se adrenalin koji dugoročno loše djeluje na zdravlje. Naravno da povremeno pretraživanje nije opasno za život, ali žene koje redovito "kopaju po torbi" nepotrebno se izlažu riziku, piše portal Welt Online.

Ozbiljniju prijetnju predstavlja nošenje velikih i teških torbi na ramenu. Jedna polovica tijela je pritom uvijek jače opterećena od druge, a posljedice su bolovi u mišićima, oštećenje diska ili nepravilno držanje.

U torbama se često nalaze i uzročnici bolesti. Unutrašnjost torbe plodno je tlo za bakterije koje se okupljaju oko šminke i ostataka hrane. Upravo je šminka koja je u kontaktu s tijelom, a nerijetko se i posuđuje najveći rizični faktor za širenje bakterija.

Žene bi prilikom kupnje trebale obratiti pozornost na dodatne džepove unutar torbe u kojima mogu držati najpotrebnije predmete poput ključeva. Težina torbe ne bi smjela prelaziti 10% tjelesne težine, a ukoliko je to neizbježno, torbu je potrebno nositi na oba ramena. Poput osobne higijene, važna je i higijena torbe - iskorištene maramice stoga odmah bacite u smeće, a torbu redovito podvrgnite velikom pospremanju.

27.03.2011. 22:21:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ana
    09.12.2012. 22:54
    opasno lepe zenske torbe
Novi komentar
nužno
nužno