« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
MLJAC?

Zašto smo stalno gladni?

Ako i vi spadate u one koji jednostavno ne mogu odoljeti a da stalno ne grickaju nešto, evo par razloga i savjeta kako se riješiti te navike koja deblja

Prepoznajte li se na slici? :)
Prepoznajte li se na slici? :) (Arhiva)
Više o

glad

,

savjeti

,

zavaravanje gladi

,

uzroci gladi

Stalna glad nije rijetka pojava, a ovisi o dosta faktora. Kao što možete pretpostaviti, u slučaju da vježbate apetit će vam znatno porasti, no morate pripaziti da se ne izgubite u cijeloj priči i počnete se nagrađivati slasnim i masnim zalogajima jer, eto, vježbate ...

S druge strane, i raspoloženje uvelike određuje količinu hrane koju pojedemo - kad smo pod stresom, tužni ili usamljeni, sigurno ćemo pojesti puno više nego kad smo sretni.

Nije zanemariv ni utjecaj promjene vremena ili sezona, pa tako zimi jedemo više i puno masniju hranu, no s prvim zrakama toplijeg sunca i naša hrana postaje lakša i jednostavnija.

Neki ljudi su stalno gladni jer su pogrešno rasporedili obroke ili ih preskaču - najbolja je varijanta tri veća i dva manja obroka, no u današnje ubrzano vrijeme to je rijetko moguće pratiti radnim danima.

Žene, uz to, imaju i dodatan problem - promjena razine hormona tijekom menstrualnog ciklusa tjera ih povremeno na česte izlete u hladnjak.

Stoga, kad vas zgrabi glad, prvo popijte veliku čašu vode, jer se žeđ vrlo često zamjenjuje za glad, a ostatak vremena trenirajte um - odgodite jelo do uobičajenog vremena za obrok, u oba će vam slučaja vaša linija biti zahvalna. 

27.03.2015. 11:23:00
Novi komentar
nužno
nužno