« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
OPA :)

Zašto se žene pale na visoke muškarce

Žene traže muškarce koji su rastom viši zbog toga što se uz tu mušku karakteristiku češće vežu asertivnost, dominacija i moć, a time i atraktivnost

Centimetri su važni, ali koji? :)
Centimetri su važni, ali koji? :) (Shutterstock)
Više o

žene

,

visoki muškarci

Visoki muškarci su hit! Istraživanje provedeno na 8.000 žena pokazalo je da svaku ženu sretnom čini visok frajer. Minimalna razlika mora biti 13 centimetara. A upravo TI centrimetri, drage naše, bude, kažu znanstvenici, vaše hormone sreće.

Ne stoje poznate dame bez veze na prstima. Pod ruku si vode svoje muškiće koji su barem dvije glave viši. Nije baš praktično, ali ima nešto u tome jer nije tajna da gotovo svaku ženu više privlači visok muškarac.

To pokazuju i istraživanja. Posljednje veliko koje je radio korejski znanstvenik obuhvatilo je gotovo osam tisuća žena koje su još jednom pokazale da ima nešto, vjerojatno iskonsko, u toj visini.

"Možemo to objasniti kroz evolucijsku teoriju da muškarci koji su viši mogu bolje zaštititi svoje potomke, prema tome i prenijeti kvalitetne gene. Postoji i teorija učenja prema kojoj žene traže muškarce koji su rastom viši zbog toga što se uz tu mušku karakteristiku češće vežu asertivnost, dominacija i moć, a time i atraktivnost", objasnila je psihologinja Ida Juranić. 

Korejski znanstvenik proučavao je parove u Indoneziji, a znamo da je u azijskim zemljama visina rjeđa, pa time i traženija i cjenjenija. Svejedno, slična pravila vrijede i ovdje. 

Istraživanje pokazuje da što je veća razlika u visini, osjećaj zadovoljstva jače je izražen. No, čarolija ne traje zauvijek. Prvotna sreća postupno se topi, da bi do osamnaeste godine veze potpuno iščeznula. 

"Dokaz tomu da su žene stvarno sretnije na početku braka dokazuju i podaci iz istraživanja od Cailea, koji pokazuju da žene izvanbračne avanture traže nakon 15 do 20 godina braka, dok muškarci to traže na početku, već oko pete godine braka", rekla je Juranić. 

Dobra je stvar za niže frajere što visina s vremenom gubi na svojoj čarobnosti i na scenu stupaju druge karakteristike poput smisla za humor ili temperamenta. 

08.06.2016. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno