« Muškarci
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
DRAGA ...

Zašto se muškarci brže zaljubljuju od žena

Muškarci su, za razliku od žena, skloniji tome da se puno brže i intenzivnije zaljuge, pokazalo je vrlo zanimljivo istraživanje

Muškarcima to ide lakše .. i češće
Muškarcima to ide lakše .. i češće (Arhiva)
Više o

žene

,

zaljubljenost

,

muškarci

Zaljubljenost obično vežemo za žene, dok muškarce prati glas "frajera" koji nisu baš tako mekani u duši, no psihologinja Marissa Harrison tvrdi upravo suprotno na temelju istraživanja koje je provela. 

Naime, muškarci su upravo onaj spol koji se zaljubljuje puno lakše i brže, a čarobne riječi "volim te" izgovaraju već nakon nekoliko tjedana veze, dok je ženama potrebno nekoliko mjeseci.

>> Zaljubljenost nam mijenja um i tijelo >>

Zašto je tome tako? Razloga je nekoliko, a prvi je činjenica da muškarci suzbijaju emocije u mladosti jer ih tako uči okolina, pa u odrasloj dobi jednostavno žele neke stvari izbaciti iz sebe čim ih osjete.

Uz to, muškarci su prizemljeniji, teže ih je osvojiti, no kad vam to uspije, oni će pokušati što prije preuzeti kontrolu nad partnericom i ponašati se kao da je njihovo vlasništvo.

Ništa manje važna nije ni činjenica da muškarci ne preispituju emocije - kad su nešto osjetili i ustanovili o čemu se radi (u ovom slučaju ljubav), smatraju da je to tako i gotovo. Tek nakon dužeg vremena nezadovoljstva počet će ponovno razmišljati o tome.

>> Zaljubljenost kod muškaraca nestaje iz ovih razloga >>

Još jedna važna stvar - rijetko je koji muškarac u životu iskusio takvu povezanost kakvu imaju sa ženom koju vole, jer se ostatak vremena druže s ostalim frajerima.

Kako muškarci žele, svjesno ili ne, biti poput svojih očeva, pa im treba i majka, a imaju dvije glave s kojima razmišljaju, jasno je da su zapravo oni u ovim pitanjima - slabiji spol.

19.03.2015. 21:30:00
Novi komentar
nužno
nužno