« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
UPS!

Zašto se debljate na poslu?

Posao je mjesto na kojem možete lako zaraditi par kilograma viška, pa evo nekoliko grešaka koje radimo, a one nam donose probleme sa zakopčavanjem hlača

Pazite što jedete na poslu
Pazite što jedete na poslu (Arhiva)
Više o

posao

,

debljanje

Debljanje je stalna tema, a osim što višak kilograma obično nabacimo kod kuće, dobar broj njih dolazi i od - posla.

Štoviše, to je česta pojava - čak 40 posto ispitanika misli da su višak kilograma pravi razlog zašto su ih zaradili na poslu. 

>> Stres na poslu deblja >>

itno nađite neki ispušni ventil.

Naravno, ured je mjesto puno iskušenja, od nezdravih grickalica do nezdravog ručka - istraživanje je pokazalo da oni koji ne ponesu obrok od kuće svrate do prve pekare ili naruče neku brzu hranu.

Loše je i nositi posao kući, jer ga obično obavljamo navečer kad svi legnu spavati, a kraj nas se obično nađe i tanjur s hranom, što naravno vrlo brzo ima utjecaja na našu liniju.

Stres na poslu također ima loš utjecaj na našu liniju, jer hormon stresa kortizol tjera tijelo na čuvanje masnih naslaga oko struka i izaziva želju za slatkim. Kako dokazano može u nekim slučajevima dovesti do razvoja dijabetesa tipa 2, pod h

>> Kultura jedenja  - kako uživati u hrani bez debljanja >>

Kako i navike kolega imaju velik utjecaj na nas, ovo se može pretvoriti u pravi problem u okruženju gdje svi vole brzu hranu - i oni najčvšći će ubrzo pokleknuti kako se ne bi isticali i osjećali usamljeni i isključeni.

Vožnja automobilom na posao jedan je od prvih razloga za višak kilograma, što je pokazao i cijeli niz istraživanja koja su utvrdila da oni koji na posao idu pješice ili biciklom imaju niži indeks tjelesne mase BMI. I da, sretniji su na poslu ...

Sve u svemu, kad krenete na pauzu, kupite vrećicu orašastih plodova i prošetajte, tako ćete na poslu skinuti kilograme umjesto da ih dobijete.

17.02.2021. 15:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    17.02.2021. 17:34
    zato sta rade isjede 8sati i papaju i stres
Novi komentar
nužno
nužno