« Život
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
KEMIJA

Zašto se debljamo i kad smo na dijeti

Aditivi štete stijenci želuca te tako omogućavaju lošim bakterijama kontakt sa stanicama želuca, zbog čega nastaje upala te promjene u metabolizmu

Vaga ne ide u željenom smjeru?
Vaga ne ide u željenom smjeru? (Arhiva)
Više o

dijeta

,

pretilost

,

debljanje

,

aditivi u hrani

Dijeta je uobičajen način skidanja viška kilograma, no što se zapravo događa kad odete na dijetu, a kilogrami ne samo da ne idu dolje, nego se i dalje nakupljaju? Znanstvenici tvrde da su krivi aditivi koji služe za očuvanje boje, okusa ili teksture prerađene hrane jer mogu izazvati metaboličke promjene u našem organizmu - od gubitka otpornosti na glukozu do pretilosti.

Prema novim istraživanjima obavljenim u američkoj Georgiji, kemikalije koje se nalaze u aditivima kod glodavaca koji imaju genetsku predispoziciju upalnim bolestima želuca povećale su učestalost metaboličkih problema.

Znanstvenici pretpostavljaju da aditivi štete stijenci želuca te tako omogućavaju lošim bakterijama kontakt sa stanicama želuca, zbog čega nastaje upala te promjene u metabolizmu. 

Zaštita protiv ovakvog štetnog učinka aditiva je zapravo jednostavna - kupujte svježu hranu na tržnici i pripremajte sami obroke. Nije lako, ali kad uhvatite ritam, za par mjeseci od vašeg viška kilograma neće ostati ništa.

11.03.2015. 16:30:00
Novi komentar
nužno
nužno