« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
EH, DA...

Zašto ne možemo skinuti salo s trbuha?

Osim obavljanja pretraga, kao što su testovi urina ili sline, stručnjaci preporučaju keto-dijetu u kojoj tijelo koristi ketone umjesto glukoze za stvarajnje energije

Kako se riješiti trbuha?
Kako se riješiti trbuha? (Arhiva)
Više o

kortizol

,

salo na trbuhu

,

adaptogeni

Salo na trbuhu nije samo estetski, već primarno zdravstveni problem, no ako ga jednostavno ne možete skinuti, znajte da za početak morate biti zdravi.

Naime, s obzirom na to da se masna tkiva na tom području nalaze u blizini vitalnih organa u abdomenu, često mogu biti uzrok težih zdravstvenih problema.

No, zašto se toliko teško riješiti masnoća na tom kritičnom području? 

Glavnu ulogu ovdje igra hormon kortizol koji je povezan s povećanjem kilograma, pogotovo na području trbuha. Stoga, osim prehrane i vježbanja, stručnjaci preporučaju i dodatne korake prije nego odustanete od skidanja "masnih volančića". 

Osim obavljanja pretraga, kao što su testovi urina ili sline, stručnjaci preporučaju keto-dijetu u kojoj tijelo koristi ketone umjesto glukoze za stvarajnje energije.

Počnite konzumirati adaptogene - biljke za brz oporavak organizma i zaštitu od stresa, primjerice slatki korijen, indijski ginseng, kordiceps i ostale.

No, sve to nema učinka ako se ne znate nositi sa stresom. Stres može usporiti organizam i povećati želju za hranom tako da se počnete konstantno debljati. Kada se osjećate napeto, tijelo "čuva" mast kao izvor u slučaju nužde te čini gubitak kilograma skoro pa nemogućim. 

Stoga, poradite i na opuštanju...

25.02.2019. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno