objavljeno 25.02.2019. 15:01:00
EH, DA...

Zašto ne možemo skinuti salo s trbuha?

Osim obavljanja pretraga, kao što su testovi urina ili sline, stručnjaci preporučaju keto-dijetu u kojoj tijelo koristi ketone umjesto glukoze za stvarajnje energije

Kako se riješiti trbuha?
Kako se riješiti trbuha? (Arhiva)

Salo na trbuhu nije samo estetski, već primarno zdravstveni problem, no ako ga jednostavno ne možete skinuti, znajte da za početak morate biti zdravi.

Naime, s obzirom na to da se masna tkiva na tom području nalaze u blizini vitalnih organa u abdomenu, često mogu biti uzrok težih zdravstvenih problema.

No, zašto se toliko teško riješiti masnoća na tom kritičnom području? 

Glavnu ulogu ovdje igra hormon kortizol koji je povezan s povećanjem kilograma, pogotovo na području trbuha. Stoga, osim prehrane i vježbanja, stručnjaci preporučaju i dodatne korake prije nego odustanete od skidanja "masnih volančića". 

Osim obavljanja pretraga, kao što su testovi urina ili sline, stručnjaci preporučaju keto-dijetu u kojoj tijelo koristi ketone umjesto glukoze za stvarajnje energije.

Počnite konzumirati adaptogene - biljke za brz oporavak organizma i zaštitu od stresa, primjerice slatki korijen, indijski ginseng, kordiceps i ostale.

No, sve to nema učinka ako se ne znate nositi sa stresom. Stres može usporiti organizam i povećati želju za hranom tako da se počnete konstantno debljati. Kada se osjećate napeto, tijelo "čuva" mast kao izvor u slučaju nužde te čini gubitak kilograma skoro pa nemogućim. 

Stoga, poradite i na opuštanju...

25.02.2019. 15:01:00
http://m.metro-portal.hr/zasto-ne-mozemo-skinuti-salo-s-trbuha/117107/