« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu
ZNATE LI?

Zašto ne bi smjeli preskakati večeru?

Ako mislite da će vam pomoći skinuti kile, pokazalo se da je preskakanje večere štetnije za vaše tijelo nego što mislite

Trebali bi večerati... barem malo
Trebali bi večerati... barem malo (Arhiva)
Više o

večera

,

preskakivanje večere

Večera je obrok koji najviše ljudi želi preskočiti - bez obzira jeste li došli kasno doma ili zato što želite smršaviti, u bilo kojoj ste varijanti u problemu ako je preskočite.

Naime, činili to namjerno ili ne, redovito preskakanje večere može imati suprotne rezultate i dovesti do loše kvalitete sna što će s vremenom uzrokovati bezbroj zdravstvenih problema.

Naime, tijelo bez večere propušta unos esencijalnih tvari, a potiče se i štetan nedostatak kalorija.

"Blagi kalorijski deficit je jedna stvar, ali ako je previše ekstreman, glad vas može buditi noću ili otežati opuštanje koje će vam omogućiti da postignete dubok san", dodaje Moskovitz.

Osim toga, za proizvodnju hormona koji reguliraju san - serotonina i melatonina, potrebna nam je adekvatna prehrana.

Prema časopisu Nutrients Journal, nedostatak hranjivih tvari uzrokuje nedovoljno sna, kao i poremećaje spavanja. Točnije, nedostatak vitamina D povezan je s većim rizikom od poremećaja spavanja.

Moskovitz također kaže da će se nedovoljno hrane odraziti na raspoloženje, energiju, imunitet i metabolizam.

Prema Sleep Foundationu, spavanje je nužna i bitna funkcija koja omogućuje tijelu i umu da se napune energijom. Pravilan san također pomaže tijelu da ostane zdravo i manje obolijeva. Mozak ne može pravilno funkcionirati bez adekvatne količine sna. To narušava sposobnost koncentracije, jasnog razmišljanja i pamćenja.

Studija objavljena u časopisu Neuropsychiatric Disease and Treatment Journal pokazala je da akutna deprivacija sna utječe na pažnju i memoriju. Kronična djelomična deprivacija sna čini isto. Potpuna deprivacija sna također narušava mnoge kognitivne funkcije

19.05.2022. 18:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    20.05.2022. 09:18
    Vecere do 19.00 poslije ne nije dobro za zeludac
Novi komentar
nužno
nužno