« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
ZNATE LI?

Zašto najzdraviji ne idu u teretanu?

Želite li biti zdravi, ne trebaju vam utezi ni sprave za vježbanje, a da biste u to uistinu povjerovali obratite pozornost na to kako žive najdugovječniji ljudi na svijetu

Ipak ne?
Ipak ne? (Arhiva)
Više o

teretana

Teretama ili nešto toga tipa je odlično za zdravlje, no jedna jednostavna vježba je jednako učinkovita, a uz to vam ne trebaju nikakvi strojevi.

Možete započeti hodanje na posao i natrag kući, kažu znanstvenici te dodaju da su jednako učinkovite šetnje s djecom ili unucima do škole i vrtića ili vožnja biciklom do tržnice, pošte ili do prijatelja.

Istraživanja pokazuju da je najbolji način odlaska na posao petnaestminutna šetnja ili vožnja biciklom, no dobra je bilo kakva tjelesna aktivnost.

Pritom treba imati na umu da tijekom putovanja do posla biciklom vježbate i produljujete život. Valja napomenuti i da je hodanje iznimno dobro za um pojedinca.

Svakodnevna šetnja smanjuje opasnost od razvoja demencije za čak 40 posto, kaže psihijatar sa švedskoga Karolinska Instituta, Anders Hansen. Ako ne volite duge šetnje, pokušajte šetati kraće, ali više puta dnevno.

Primjerice, svakih sat vremena nakratko ustanite i prošećite. Ako možete razgibajte se blizu radnog stola ili otiđite vani na ručak i pritom kratko prošećite na svježem zraku.

Dakle, naša tijela stvorena su za pokret, a ne za sjedenje, no kretanje ne znači nužno odlazak u teretanu ili na fitness.

Jednostavno, lagano kretanje može biti jednako učinkovito. I pritom, kažu znanstvenici, hodajte prirodno, onako kako su to čitavog života činili dugovječni stogodišnjaci iz Plavih zona.

30.07.2020. 15:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Cranberry
  30.07.2020. 17:47
  Moj Armando zna najbolje :))) pročitaj ljube članak
 2. avatar
  armando
  30.07.2020. 19:04
  tako je moja cranberyy dobra:)))))))))))obozava, vjeznbanje i setnju zivim zdravo haha pusaaa
 3. avatar
  Cranberry
  30.07.2020. 21:46
  Najbolji si pusaaa
 4. avatar
  armando
  30.07.2020. 21:51
  i ti isto mmm pusa treba vjrzbat;)
Novi komentar
nužno
nužno