« Seks
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
ODGOVOR

Zašto muškarci zaspu nakon seksa?

Nakon orgazma slijedi prava poplava hormona koji imaju uspavljujuće djelovanje - oksitocina, prolaktina i serotonina, i muškarci bez problema utonu u san

I ode on u zemlju snova ...
I ode on u zemlju snova ... (Arhiva)
Više o

seks

,

orgazam

,

muškarci

,

spavanje nakon seksa

Sigurno vam se barem nekoliko puta dogodilo u životu da se nakon seksa muškarac okrene na drugu stranu i jednostavno zaspe u trenu. Očekivano, nakon takvog raspleta situacije žene se osjećaju prilično loše i iskorišteno, pune gnjeva prema partneru koji ju je, prema njenom mišljenju, iskoristio. 

Ako povjerujemo francuskim znanstvenicima koji tvrde da muškarci u tim trenucima ne pokazuju bezosjećajnost i nedostatak takta, nego da ih priroda tjera na to, riješili smo problem. O čemu se zapravo radi?

>> Zašto nakon seksa odmah zaspi >>

Istraživanje je pokazalo da je muški mozak programiran da isključi određene dijelove nakon seksa - da, snimali su mozgove muškaraca tijekom i nakon orgazma. Dogodila se zanimljiva stvar - amigdala i cerebralni korteks, koji su zaduženi za razmišljanje, nakon orgazma su se potpuno smirili i poslali ostatku mozga signale - gasi želju za seksom

>> Spavanje ili maženje nakon seksa >>

Zatim slijedi prava poplava hormona koji imaju uspavljujuće djelovanje - oksitocina, prolaktina i serotonina, i muškarci bez problema utonu u san.

Prema tome, kad vam se dogodi tako nešto, krivnju možete prebaciti jedino na - prirodu.

02.12.2015. 23:01:00
Novi komentar
nužno
nužno