« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
KRENITE

Zašto je šoping terapija dobra za zdravlje

Iako probleme nije dobro izbjegavati, ponekad je bolje na njih ne misliti, posebno ako su trenutačno nesavladivi - osim šopingom

Osjećat ćete se sjajno
Osjećat ćete se sjajno (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

šoping

,

shopping

,

terapija

„Odijelo čini čovjeka. Goli ljudi imaju mali ili nikakav utjecaj na društvo", šaljivo je poručio slavni pisac Mark Twain prije mnogo godina. Stvari se u moderna vremena nisu nimalo promijenile. Štoviše, nikada prije u odjeću, obuću, dodatke - općenito, dobar izgled, ne ulažemo toliko novca i vremena kao što je to slučaj danas. I to je dobra stvar, jer odijelo zaista čini čovjeka, a šoping terapija iznimno je važna za zdravlje.

Šoping terapija - zašto je dobra?

Vjerovali ili ne, šoping može biti dobar za duh i tijelo; pa ne zove se bezveze - terapijom.

1. Ne mislimo na probleme

Iako probleme nije dobro izbjegavati, ponekad je bolje na njih ne misliti, posebno ako su trenutačno nesavladivi. Šoping pomaže u tome da problemi, barem nakratko odu, a glava se ohladi. Upravo u tom raspoloženju lakše ćemo naći rješenje jednom kada se s problemom suočimo.

2. Opušta tijelo i duh te je zabavna

...a za to uopće ne morate potrošiti puno. Dovoljno je razgledavati, pa kupiti samo jedne nove cipele ili košulju i već ćete se osjećati bolje. A da ne pričamo koliko je cijeli proces zabavan, ako u tome uživate.

Osjećat ćete se samopouzdano

3. Razbija monotonost

Koliko ste samo dana potrošili gledajući jedno te iste serije na TV-u ili radeći stvari koje vas nisu veselile. Šoping je uvijek drugačiji, uvijek zabavan, a nakon toga danima možete pričati o novom komadu odjeće koji ste si priuštili.

4. Podiže samopouzdanje

Ništa ne podiže samopouzdanje kao saznanje da nam nova haljina, hlače ili bluza stoji kao salivena i da ćemo zbog toga dobiti tonu komplimenata od prijatelja, kolega ili - partnera.

Upravo iz tog razloga Kaymu.hr odlučio je na svojim stranicama pokrenuti Tjedan modekoji će trajati od četvrtka, 19. pa sve do 30. ožujka. Cijela priča zamišljena je tako da je većina odjeće, obuće, modnih dodataka, šminke i ostalih preparata za ljepotu - na sniženju, čak do 70 posto, isključivo preko naše stranice. Kako biste modu na sniženju lakše pronašli, za vas smo otvorili i posebnu stranicu gdje se svi proizvodi nalaze na jednom mjestu.

Osim toga, na Facebooku Kaymu Hrvatska pokrenuli smo i nagradnu igru za sve koji vlastite idealne modne kombinacije vole pokazivati svijetu. Ako i ti spadaš u tu grupu, lijepo se obuci, nabaci pozu i smiješak, fotografiraj se, a selfie objavi na našoj stranici. Ako baš tvoja fotografija na kraju Tjedna mode bude imala najviše lajkova, osvojit ćeš lijepu modnu nagradu.

25.03.2015. 13:21:00
Novi komentar
nužno
nužno