« Seks
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Zašto je predigra toliko važna?

Premda brzinski, spontani seks može biti napaljujuć i uzbudljiv, većina žena se slaže da su najbolji seksualni odnosi kad muškarac shvaća i razumije važnost predigre

izmjenjivanje sitnih nježnosti tijekom dana bit će odlična predigra za noć.
izmjenjivanje sitnih nježnosti tijekom dana bit će odlična predigra za noć. (Shutterstock)
Više o

savjeti

,

predigra

,

važnost predigre

,

najbolja predigra

Žene se često tuže na svoje ljubavnike koji posvećuju premalo važnosti predigri - ljubljenju, maženju i nadraživanju

Ne postoji priručnik s uputama o tome koji gumb stisnuti ili kojim slijedom ići. Preduvjet za dobru predigru je poznavanje partnera i njegovih preferencija. Dobra predigra može dovesti do boljeg seksualnog iskustva za partnere, stoga je vrijeme da usavršite ovaj oblik umjetnosti.

Što je predigra?

Predigra je uvertira u glavni čin odnosno vaginalni odnos, a obuhvaća razmjenu intimnih psiholoških i fizičkih podražaja (pokreta) između dvije osobe koja omogućuje povećanje seksualne uzbuđenosti.Ukoliko se premalo ljubite vrijeme je da to promijenite jer su usne jedna od brojnih erogenih zona. Predigra podrazumijeva niz aktivnosti poput dodira, grljenja, masaže i oralnog seksa. 

Zagrijavanje

Dobra predigra će pripremiti partnera/partnericu za sam seksualni odnos. Kroz proces predigre, tijelo žene se priprema za penetraciju. Uz psihološku pripremu u kojoj se emocionalna udobnost žene povećava, dolazi i do određenih fizičkih promjena kao što su povećanje klitorisa, podizanje cerviksa (što omogućuje produženje vaginalnog kanala) te ovlaživanje vagine.

Većini žena je za postizanje orgazma potrebna produžena stimulacija, stoga ulaganjem truda u prvu fazu, predigru, omogućit će se lakše postizanje orgazama kroz penetraciju.

Potrudite se unijeti raznolikost u predigru. Imajte na umu da predigra nije samo rezervirana za žene, muškarcima je također potrebna određena stimulacija. S godinama se  muškarcima smanjuje osjetljivost erekcije stoga podraživanje određenih dijelova tijela podiže razinu želje za seksom.

 

19.06.2016. 23:01:00
Novi komentar
nužno
nužno