« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
ZAPAMTITE!

Zašto je dobar đumbir?

Đumbir ima jako intenzivan okus i miris koji ne odgovara svima, a koristi se i kao lijek u tradicionalnoj i alternativnoj medicini

Treba ga uvijek imati pri ruci...
Treba ga uvijek imati pri ruci... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

prehlada

,

đumbir

,

mučnina

Đumbir sadrži gingerol koji je njegov najaktivniji sastojak, a ima protuupalna djelovanja na tijelo pa se koristi kod ublažavanja simptoma raznih bolesti, ali i za smanjenje oksidativnog stresa.

Osim toga, đumbir je dobar za:

Dobar je za prehladu - đumbir je dobar i kod grlobolje, začepljenog nosa ili kod prehlade jer će podizati imunitet. Jednako tako, smanjit će razmnožavanje bakterija, a bit će i odličan u borbi protiv bilo koje infekcije.

Može smanjiti menstrualne bolove - đumbir se od davnina koristi kao lijek za bolove svih vrsta, a nedavna istraživanja pokazuju kako je đumbir efektivan i u borbi protiv menstrualnih bolova. Kod ovih bolova će djelotvoran biti i čaj od majčine dušice.

Pomaže kod gubitka kilograma - ova namirnica je poprilično ljuta i ako ga jedete svježeg ili ga pijete u čaju vas može zasititi, odnosno stvoriti osjećaj sitosti pa nećete imati potrebnu stalno jesti i unositi nepotrebne kalorije, a kao rezultat se može pojaviti gubitak kilograma.

Suzbijanje mučnine - mnogi će preporučiti đumbir kod mučnina, a to je zato što ova namirnica dokazano smanjuje mučninu i povraćanje. Mogu ga koristiti osobe koje prolaze kroz kemoterapiju, kao i trudnice koje imaju jutarnje mučnine. Ipak, prije njegovog korištenja se u ovim situacijama preporuča savjetovanje s liječnikom. Osim kod mučnine, đumbir će biti dobar i za probavne probleme, pri čemu će smanjiti nadutost i poboljšati probavu.

Ipak, đumbir neće odgovarati svima i nekima će izazvati i određene nuspojave pa se prije njegove česte upotrebe potrebno savjetovati s liječnikom.

29.10.2022. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno