« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina
STVARNO?

Zašto je bolje biti ljevak?

Vjeruje se da su ljevaci bolji od dešnjaka u obavljanju više stvari odjednom zbog toga jer njihov mozak funkcionira brže

Ljevaci imaju neke prednosti
Ljevaci imaju neke prednosti (Arhiva)
Više o

inteligencija

,

multitasking

,

ljevaci

,

dešnjaci

Ljevaci čine tek 10 do 15 posto svjetske populacije, no posebni po cijelom nizu stvari, a među njima se izdvaja jedna prednost koju bismo mogli nazvati najvažnijom - multitasking.

Iako muškarce obično optužuju da im to ne ide od ruke, treba se samo prisjetiti nekih slavnih ljevaka poput Charlesa Darwina ili Alberta Einsteina da budemo sigurni da oni s tim defintivno nisu mogli imati problema.

Uz to je, očekivano, išla i visoka inteligencija, što se pokazalo nizom istraživanja koja su ustanovila da među ljudima koji imaju kvocijent inteligencije iznad 140 ima puno više ljevaka nego dešnjaka.

Vjeruje se da su ljevaci bolji od dešnjaka u obavljanju više stvari odjednom zbog toga jer njihov mozak funkcionira brže.

Naravno da i dešnjaci mogu biti dobri u multitaskingu i neki su u tome i uspješni, no ljevaci su u obavljanju više zadataka odjednom uspješniji.

Jedno istraživanje ponudilo je rješenje zbog čega su ljevaci bolji od dešnjaka u obavljanju više stvari odjednom prema kojem je tajna u tome da mozak ljevaka funkcionira brže zbog čega se lakše snalaze među mnoštvom informacija. Pročitajte i pet najvećih mitova o ljevacima u koje ne trebate vjerovati.

Druga studija je pak pokazala i da su ljevaci, zbog svoje sposobnosti multitaskinga, bolji u igranju video igara.

07.05.2017. 17:18:00
Novi komentar
nužno
nužno